Matic Osovnikar je na Brniku ponosno razkazoval svojo bronasto odličje. Foto: RTV SLO
Matic Osovnikar je na Brniku ponosno razkazoval svojo bronasto odličje. Foto: RTV SLO

Več kot 100 ljubiteljev atletike je pozdravilo bronastega v šprinta na 100 metrov na Brniku. "Na EP sem šel prepričan, da sem dobro pripravljen, kar se je videlo že v 1. krogu kvalifikacij. V finalu se je izteklo bolje, kot sem si lahko želel. Dosegel sem državni rekord in osvojil medaljo, o kateri do pred kratkim nisem niti razmišljal," je povedal Osovnikar.

Slovenske atlete sta za odlične dosežke pohvalila vodja slovenske odprave Gabrijel Ambrožič in generalni sekretar Boris Mikuž.

"Z letošnjega prvenstva se vračamo z lepimi občutki. Že samo tekmovanje je bilo od prvega do zadnjega dne izredno dobro organizirano. Švedi so se potrudili, da smo se dobro počutili in tudi to je še dodatno vplivalo, da je bilo vzdušje v ekipi na najvišji ravni. Tudi s tekmovalnega vidika smo lahko nadvse zadovoljni, saj smo pred odhodom napovedovali dva finala in ravno toliko uvrstitev v polfinale. Napovedi smo močno presegli in celo osvojili odličje. Še posebej moram pohvaliti atlete, ki so prvič nastopili na velikem tekmovanju in dosegli vidne uvrstitve, kar pomeni, da nam ni treba skrbeti za prihodnost," je dejal Ambrožič.

Osovnikar si je z bronom pritekel prepoznavno ime v Evropi. V petek bo v Zürichu nastopil na najbolj uglednem atletskem mitingu na svetu.