Lewis Hamilton je priznal, da je številka 44 njegova najljubša. Ima jo vtetovirano tudi na vratu. Foto: EPA
Lewis Hamilton je priznal, da je številka 44 njegova najljubša. Ima jo vtetovirano tudi na vratu. Foto: EPA


Pred sezono 2014 so si lahko dirkači izbrali poljubno številko, ki jo bodo uporabljali do konca svoje kariere v kraljici motošporta. Le svetovni prvak ima možnost, da po osvojitvi naslova naslednjo sezono dirka s številko ena.
Letos je z njo dirkal Sebastian Vettel, kot kaže, pa je v naslednji sezoni ne bomo videli, saj želi Hamilton obdržati številko 44, s katero je v mladih letih osvojil prvi večji uspeh.
"Vse od mojega začetka v motošportu je bila številka 44 moja številka," je Martinu Brundlu za Sky Sports dejal dvakratni svetovni prvak in nadaljeval: "Z njo sem osvojil prvi naslov svetovnega prvaka v gokartu in zelo si bom prizadeval, da bom moštvo prepričal, naj mi jo dovoli uporabljati še naprej."
Hamilton je prepričan, da številke ena ne potrebuje za to, da bodo ljudje vedeli, da je najboljši v elitnem razredu motošporta. "Številka ena je velika stvar, a vselej bom vedel, da sem številka ena v tem športu. Vse skupaj ne naredi nobene razlike. Številka 44 je moja najljubša in želim jo imeti tudi v prihodnje. Še vedno bodo vsi vedeli, da sem najboljši, četudi bom naslednjo sezono kot svetovni prvak dirkal z drugo številko," je še dodal.

Rosberg žonglira bolje kot Hamilton
Rosberg žonglira bolje kot Hamilton