Sebastian Vettel je od nekdanjega šefa Christiana Hornerja zahteval odgovore za odstop po zaslugi Red Bullovega dirkača Daniila Kvjata. Foto: Reuters
Sebastian Vettel je od nekdanjega šefa Christiana Hornerja zahteval odgovore za odstop po zaslugi Red Bullovega dirkača Daniila Kvjata. Foto: Reuters

Saj ne, da ga sovražim, ampak napako je storil pred dvema tednoma in storil jo je tudi danes. Vseeno vse skupaj ne spremeni ničesar.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Vettlov ferrari po trku. Foto: Reuters
Daniil Kvjat
Daniil Kvjat se je na uvodi dirke za VN Rusije dvakrat zabil v zadek Vettlovega dirkalnika, po drugem trku je Nemec končal v zaščitni ogradi in odstopil. Kvjat je dirko nadaljeval in jo končal na 15. mestu. Foto: Reuters
Rosberg: To je bil še en nor konec tedna

Ruski dirkač je že drugič zapored razbesnel štirikratnega svetovnega prvaka, ki je že v Šanghaju bentil nad nespametno vožnjo mladeniča. Tedaj je krajšo potegnil Kimi Räikkönen, tokrat pa Vettel sam, ki je končal v zaščitni ogradi.

V razmiku le nekaj metrov je Kvjat na začetku dirke vanj od zadaj trčil kar dvakrat. Najprej pred drugim, nato še v tretjem zavoju. Vettla je zaneslo s steze, še drugič letos je dirko sklenil s točkovno ničlo, potem ko dirke v Bahrajnu sploh ni začel. V dirkaškem seštevku za svetovno prvenstvo je s 33 točkami trenutno šele na 5. mestu.

Kvjat: Nisem se mu mogel izogniti
"V naslednjih nekaj dneh bomo priča pametovanju z vseh strani, a kar se mene tiče, je k trku botrovalo dejstvo, da mi je zablokiralo obe zadnji kolesi. To je to. Nisem zavrl prepozno, le zablokiralo mi je kolesi in zabil sem se v zadek njegovega dirkalnika. Občutek sem imel, kot da bi me kdo porinil, dirkalnika nisem mogel imeti povsem pod nadzorom," je po dirki priznal Kvjat in omenil, da je za trk kriv tudi Vettel sam: "Mislim, da je Sebastian pred tretjim zavojem zaradi morebitnih težav z dirkalnikom kar naenkrat silovito zavrl, jaz pa sem bil za njim le dva metra in - seveda - s takšne razdalje se trku ne moreš izogniti."

Vseeno se je 22-letni dirkač Red Bulla Nemcu opravičil: "Rad bi se mu opravičil, ker sem mu uničil dirko, a tudi jaz sem samo človek. Njegovo nenadno zaviranje je bilo zame preveč, da bi se mu lahko izognil v tretjem zavoju," je še dodal Rus, ki je domačo dirko sklenil na 15. mestu.

Arrivabene: Vettel je upravičeno jezen
Vettel je že v Šanghaju Kvjata pred odhodom na oder za zmagovalce opozoril, da vozi nepremišljeno. Tokrat je bil Heppenheimčan upravičeno še bolj jezen. "Niti slučajno ni bil srečen, popolnoma je znorel - kar je povsem razumljivo. Dvakrat letos je že ostal brez točk, obakrat ne po svoji krivdi. Seveda je upravičeno jezen. Gre za štirikratnega svetovnega prvaka, ki želi vselej zmagati. Po dirki se je malce pomiril, a še vedno je zelo razočaran," je novinarjem dejal vodja moštva Ferrari Maurizio Arrivabene in priznal, da na Kitajskem dirkača Red Bulla ni želel obtožiti nepremišljene vožnje, tokrat pa mu kaj drugega ni preostalo: "Vsem sem obljubil, da bom vedno brez dlake na jeziku. V Šanghaju se nisem pritoževal čez Kvjatovo vožnjo, dejal sem, da je samo opravljal svoje delo. Tokrat ne najdem nobenega razloga, da bi ga zagovarjal."

Horner: Sebu lahko ponudim le opravičilo
Po odstopu se je Vettel oglasil pri svojem nekdanjem moštvu Red Bullu in se na štiri oči pogovoril z nekdanjim šefom Christianom Hornerjem, ki je lahko le sključeno prisluhnil izbruhu jeznih besed. "Najprej je pozdravil, nato pa odkrito izrazil svoje mnenje glede vsega. Vse, kar sem mu lahko ponudil, je bilo opravičilo. Vsi smo zaradi tega izgubili dragocene točke, še največ pa je izgubil prav Seb, ki je moral dirko predčasno končati. Daniil je mlad dirkač, iz vsega tega se bo nekaj naučil in prepričan sem, da bo v Barceloni nastopil še močnejši. Svojo napako je tudi odkrito priznal," je povedal Horner in sklenil: "Prepričan sem, da je bil dodatno motiviran, ker je šlo za domačo dirko, a na začetku je bil kar nekoliko presenečen, kako hitro so zavirali vsi dirkači pred njim. Mlad je, prvič je bil udeležen v takšno nesrečo. Prepričan sem, da se bo veliko naučil iz tega."

Saj ne, da ga sovražim, ampak napako je storil pred dvema tednoma in storil jo je tudi danes. Vseeno vse skupaj ne spremeni ničesar.

Sebastian Vettel
Rosberg: To je bil še en nor konec tedna