Valtteri Bottas bo novi moštveni kolega Lewisa Hamiltona. Foto: EPA
Valtteri Bottas bo novi moštveni kolega Lewisa Hamiltona. Foto: EPA

35-letni Brazilec naj bi po odhodu Bottasa k Mercedesu podaljšal pogodbo z Williamsom vsaj še za eno sezono. Obe pogodbi še nista podpisani, a je po poročanju BBC-ja praktično že vse dogovorjeno.

27-letni Finec bo tako postal moštveni kolega Lewisa Hamiltona, ki bo v Mercedesu zdaj nesporna številka ena. Bottas na 77 dirkah še ni zmagal, je pa devetkrat stopil na stopničke. V formuli ena je prvič nastopil leta 2013. Vseskozi je vozil za Williams, najuspešnejši pa je bil leta 2014, ko je osvojil 186 točk in bil v skupnem seštevku četrti.
Govorice o prestopu v Mercedes je ovrgel Avstralec Daniel Ricciardo. "Z Red Bullom imam pogodbo še dve leti. In pri Red Bullu bom tudi ostal," je dejal Ricciardo novinarjem v Perthu. "Verjamem, da je marsikateri dirkač v skušnjavi in bi se rad usedel v Mercedesov dirkalnik in prav nič jim ne zamerim. Upam le, da bo tisti, ki se bo pridružil Mercedesu, znal to ceniti. Mercedesov stolček je namreč res dober. Vendar ne zame. Mene boste na dirki v Albert Parku videli v Red Bullu," je še dejal Ricciardo.

Ob Felipeju Massi bo v Williamsu 18-letni novinec, Kanadčan Lance Stroll.