Justin Wilson je umrl 24 ur po nesreči. Foto: Reuters
Justin Wilson je umrl 24 ur po nesreči. Foto: Reuters

37-letnega Britanca je v glavo zadel kos dirkalnika, ki se je odlomil ob nesreči tekmeca Sagea Karama. Ta se je zaradi prevelike hitrosti zaletel v zid ob stezi. Wilsona, dirkača ekipe Andretti Autosport, je po udarcu prav tako zaneslo s proge. Reševalci so prihiteli in nemudoma poklicali helikopter, ki je dirkača prepeljal v bolnišnico.

Wilson je v formuli 1 nastopal v letu 2003 za Jaguar in Minardi. Na dirkah IndyCara je dirkal na 174 preizkušnjah, nazadnje je zmagal leta 2012.

Po smrti so tako člani ekipe kot predstavniki tekmovanja izrazili sožalje, Wilsonov mlajši brat Stefan pa je na družbenem omrežju Twitter zapisal: "Ne morem opisati te izgube. Bil je moj brat, moj najboljši prijatelj, vzornik in mentor. Bil je prvak." Poklonile so se tudi nekatere legende dirkaškega športa. "Grozne novice ... Najgloblje sožalje družini. RIP," je zapisal nekdanji velikan formule 1 Britanec Nigel Mansell. "Kako žalosten dan. @justin_wilson je bil dober mož. Izreden človek. V čast mi je bilo, da sem ga poznala. Molim za njegovo družino," je zapisala Danica Patrick.

Wilsonova smrt je prva v tem tekmovanju po letu 2011, ko je življenje izgubil še en Britanec Dan Wheldon.