Slavko Kanalec je podal odstopno izjavo že 19. januarja, a še vedno opravlja najbolj pomembno funkcijo v jeseniškem klubu. Foto: MMC RTV SLO
Slavko Kanalec je podal odstopno izjavo že 19. januarja, a še vedno opravlja najbolj pomembno funkcijo v jeseniškem klubu. Foto: MMC RTV SLO
Podmežakla
Jesenice so bile prvo neavstrijsko moštvo, ki se je pridružilo Ligi Ebel. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Po poročanju avstrijskega dnevnika Kleine Zeitunga naj bi šlo le za enoletni premor, v tem času pa bodo morali v Podmežakli klub spet postaviti na noge. Kljub temu naj v Ligi Ebel v prihodnji sezoni ne bi nastopalo le deset klubov, saj se za zaprtimi vrati pogajajo s tremi klubi.

Bo garancija 50 tisočakov plačana?
Ligi naj bi pristopili še avstrijska Innsbruck in Dornbirn ter še eno slovaško moštvo. Končna odločitev bo padla konec maja na sestanku direktorjev vseh klubov in vodstva razširjenega avstrijskega prvenstva, ki je bil sicer načrtovan za ta petek, a so ga zaradi intezivnih pogovorov z omenjeno trojico klubov prestavili za 14 dni.

Do 11. maja bi morali Jeseničani ligi Ebel tudi nakazati 50.000 evrov kot garancijo za sodelovanje v novi sezoni, za kar direktor tekmovanja Christian Feichtinger vztraja, da morajo nakazati v vsakem primeru - tudi če res pride do enoletne zamrznitve članstva v Ligi Ebel.

Kanalec: Pisno nismo ničesar prejeli
"Mi smo bili v preteklih dneh ves čas v telefonskih kontaktih z vodstvom Ligi Ebel. Te odločitve nikoli nismo prejeli. Glede na pomembnost informacije, bi verjetno prišla kakšna informacija na elektornski naslov kluba ali pa obvestilo po pošti. Zaenkrat ničesar še nismo prejeli. Priskrbeti moramo bančno garancijo za nastopanje v Ligi Ebel v naslednji sezoni, verjamem, da bomo to lahko izpolnili. V torek smo določili, da bo občni zbor 21. maja. Ocenili smo, da je najbolje, da skličemo novo sejo," je za Val 202 dejal predsednik v odstopu Slavko Kanalec, ki je še vedno glavni operativec kluba.

V poštev prideta dvorani v Celovcu in na Bleda
Maja hokejisti ponavadi začenjajo s suhimi treningi, veliko vprašanje je, kako bo s tem zdaj na Jesenicah. Obnova Podmežakle bo potekala v naslednjem letu, saj bo dvorana gostila evropsko prvenstvo v košarki septembra 2013. "Če nas ne bo eno leto, se lahko kaj hitro zgodi, da nas ne bo še kakšno leto več. Urniek bi se lahko uskladilo z prenovitvenimi deli v dvorani. Vemo, kako funkcionira celovška dvorana. Tudi priprave smo že uskladili, imamo rezervirane termine v dvorani na Bledu," je še dodal Kanalec.

Korak za korakom proti prepadu
Železarji so zadnji dve sezoni Lige Ebel končali na zadnjem mestu, med letošnjo sezono pa je prišlo v Podmežakli do razpada sistema. Zaradi dolgov in zaostajanja z izplačili je odšla večina tujih hokejistov in tudi nekateri domači nosilci igre. Po koncu nastopanja v avstrijskem prvenstvu je vodstvo nenadoma odpustilo trenerja Heikkija Mälkiä, že predtem sta morala klub zapustiti pomočnika Dejan Varl in Klemen Mohorič. V finalu slovenskega DP-ja so nato Jeseničani pod vodstvom Bojana Magazina izgubili proti Olimpiji.

Skupni dolg jeseniškega kluba že dolgo presega milijon evrov, po nekaterih podatkih znaša najmanj 1,7 milijona evrov, nekateri pa zatrjuje, da se je približal že za Jesenice astronomski številki 3 milijonov evrov. Prejšnji četrtek je neslavno propadel še poskus klubskega občnega zbora, ki bi moral prinesti nekaj jasnine v kaos na Ledarski 4.