Ob vseh težavah, ki jih ima to sezono Tilia Olimpija, je danes sledil še obisk policistov ... Foto: Iztok Novak
Ob vseh težavah, ki jih ima to sezono Tilia Olimpija, je danes sledil še obisk policistov ... Foto: Iztok Novak

"Policisti policijske postaje Šiška so s treninga odpeljali igralce Henryja, Pratta in Higginsa. Gre za to, da igralci imajo delovna dovoljenja za delo v Sloveniji, nimajo pa še bivalnih viz, ki so nadgradnja delovnega dovoljenja, postopek pa traja minimalno 60 dni. Doslej je veljal tihi dogovor, da športnikom tudi v procesu pridobivanja teh dokumentov dovolijo igrati, saj športnikov in drugih tujih delavcev, denimo, v gradbeništvu, ne moremo primerjati," je zaplet pojasnil direktor ljubljanskega kluba Matjaž Sekelj.

Omenjeni trojici ameriških in kanadskih igralcev so policisti zaračunali tudi po 200 evrov kazni.

Bodo na drugi tekmi lahko zaigrali?
Finale državnega prvenstva se je vseeno začel, a so Ljubljančani na prvi tekmi na Jesenicah igrali brez Burka Henryja, Harlana Pratta in Matta Higginsa. Ker bo druga tekma že v sredo, je vprašanje, ali bodo do takrat vize že urejene. To je seveda še dodaten udarec za Olimpijo, saj se je klub po neuspešni sezoni v Ligi Ebel že prej razšel s številnimi nosilci igre.

Kot je še povedal Sekelj, so policistom že prejšnji teden ob prvem obisku pojasnili, da omenjeni tujci delovna dovoljenja imajo ter da postopek za pridobivanje drugih dokumentov poteka. "Za vse ostale tuje igralce smo imeli vsa dovoljenja urejena, tako v prejšnji sezoni kot za tiste, ki so igrali dlje časa v tej sezoni. Čudi nas, da je do tega prišlo prvi dan finala državnega prvenstva, hokej tega ne potrebuje."