Hokej

Poudarki

  • Mladi Jesenice oproščeni dolga Acronija Jesenic
  • "Železarji" začnejo sezono v soboto v Zagrebu
Jesenice
"Vse je minljivo, vse je nič." Da, članskega moštva Jesenic ni več, a podmladek je na srečo rešen, saj je že več kot desetletje organiziran v samostojnem klubu. Foto: MMC RTV SLO/Marko Kovič
       Z veliko prepričevanj in pogovorov smo uspeli dopovedati Avstrijcem, da naj nas ne bremenijo z dolgovi drugih.       
 HD Mladi Jesenice niso dolžni plačati 22.500 evrov dolgov HK Acroni Jesenice.
Miha Rebolj
34-letni Miha Rebolj je 9-kratni udeleženec SP-jev, dolgoletni član Jesenic, največji uspeh v karieri pa je bil naslov državnega prvaka Češke s Sparto Praga. Zdaj Rebolj kot predsednik vodi klub, v katerem kot trenerji delujejo Marjan Kozar, Gaber Glavič, Dejan Varl ... Foto: Marko Kovič
Miha Rebolj
Ko so leta 2010 Jesenice osvojile naslov državnega prvaka, je počilo. "Pretep trenerja" in poznejši kazenski odpust vpletenih je dokončno iztiril klub, ki že predtem ni bil vzor dobrega poslovanja. Foto: MMC RTV SLO
       Prezgodaj je kar koli govoriti o tem. Zdaj vse misli in trud usmerjamo v mlade in novo mladinsko tekmovanje.       
 Lahko Mladi Jesenice prerastejo v novo člansko moštvo Jesenic?
VIDEO
Kontrec o izstopu Jesenic...

Dodaj v

"Zelo žalostna zgodba, a hokej na Jesenicah se še igra"

Za prestop članov premalo časa za izvedbo
3. september 2012 ob 15:55
Jesenice - MMC RTV SLO

Članskega moštva na Jesenicah ni več, a to ne pomeni, da je s hokejem v Podmežakli konec. Nova zgodba in vstajenje "železarjev" je zaupano mladim - HD Mladi Jesenice.

Po 65 letih so Jesenice ostale brez članskega moštva, 32-kratni državni prvaki so postali stvar (ne)slavne preteklosti, športna Slovenija pa je ostala brez pravega "večnega derbija". Namesto "dveh klubov in pol" lahko rečemo, da ima hokej v Sloveniji samo še "klub in pol". A klub črni sedanjosti in pogrebu slovenske športne ikone, velja pogled usmeriti v prihodnost, ki sloni na "mladih".

Zapis na uradni strani "preminulega" kluba:
HK Acroni in železarji odhajajo v pozabo

Zelena luč za ligo mladih zvezd
Po črnem petku, ko je avstrijska hokejska zveza oznanila, da HK Acroni Jesenice ne bodo nastopile niti v novi "drugoligaški" INL ligi, je prišla tudi dobra novica za jeseniške ljubitelje hokeja: Avstrijska hokejska zveza je dovolila nastop HD Mladi Jesenice v novoustanovljeni mednarodni mladinski ligi. Zadnja ovira za igranje "mladih železarjev" v Ebel ligi mladih zvezd je bil dolg 22.500 evrov, ki ga je za seboj do sodnikov in vodstva lige pustil padli hokejski velikan.

Mladi ne bodo plačali grehov "starih"
Avstrijci so se uspeli prepričati, tako da "mladim" ni treba poravnati grehov "starih". Klub pod vodstvom nekdanjega izvrstnega branilca Mihe Rebolja se je tako tudi na formalni način uspel ločiti od brezna, ki so ga skopali številni krivci, katerih krivdo so dolžni preiskati tudi državni organi pregona.

Ob mešanici katastrofalnih in spodbudnih novic z Jesenic smo se na MMC-ju pogovarjali s predsednikom HD Mladi Jesenice Reboljem.


Kako vidite propad članskega moštva in HK Acroni Jesenice?
Zagotovo je to zelo žalostna zgodba. Institucije, ki je bila več kot 60 let prisotna na Jesenicah, ni več, a hokej se na Jesenicah še igra. Vseeno se bojim, da bo imelo to večje posledice, kot se zdi. Ne samo na Jesenicah in Gorenjskem, temveč za ves slovenski šport. Sam sem ob tem žalosten.

Ali je bil neslavni incident z Mikom Posmo pred dvema letoma, ki so mu sledili odpusti igralcev - tudi vas - in obtožbe, simbolna in dejanska prelomnica, po kateri je pot vodila samo še v propad?
Niste daleč od resnice.

Kdo so krivci? Kolikšen je delež krivde med številnimi predsedniki in člani upravnih odborov? Kaj je šlo narobe?
Dokler se ne dokaže ... Ne bi rad komentiral stvari, v katere na koncu tudi nisem bil več neposredno vpleten.

V petek, ob odpovedi igranja članov v ligi INL, je sekretar HZS-ja Dejan Kontrec omenjal, da so skušali doseči nekakšno združitev članov z vašim klubom, a dogovora z vami ni bilo. Kakšni so bili ti pogovori?
Res smo se o tem pogovarjali, a ni šlo. Prvič smo se o prestopu članov k Mladim pogovarjali šele v četrtek. Če bi se prej pojavila ta pobuda, bi se dalo kaj dogovoriti in najti rešitev. Da bi naš klub lahko to sprejel, bi potrebovali več manevrskega prostora in časa.

Se je na klub že obrnil kakšen od pokroviteljev članskega moštva?
Upam, da bodo ponosni pokrovitelji videli prihodnost v nas. Tako kot so ponosno podpirali HK Acroni Jesenice, bi lahko tudi nas.

Kolikšen je proračun kluba in koliko je mladih hokejistov?
Proračun kluba je 150 tisoč evrov. Na pamet ne vem številk po generacijah, a imamo razen kadetov polne vse starostne skupine. Pri najmlajših je zelo velik porast, tako da bomo nastopali z dvema ekipama mlajših dečkov. (skupaj je v klubu 250 mladih hokejistov)

Cilj hokejskega kluba, ki bo zdaj edini na Jesenicah, je ...
Mladi marljivo trenirajo, da jim uspejo sanje, in mi smo ponosni na njih. Naš cilj je, da vzpostavimo pravo okolje za mlade hokejiste, ki bi se razvijali in učili ter hkrati ob tem tudi zabavali.

Na začetku vas zaradi obnove Podmežakle čakajo treningi na Bledu in dolg niz gostovanj. Kdaj začnete?
Začnemo v soboto v Zagrebu. Računamo, da bo dvorana obnovljena v roku in bomo lahko novembra zaigrali na domačem ledu.

S čim boste zadovoljni v ligi mladih zvezd?
Imamo prave fante, pridne in delovne. Kakšno je razmerje moči v EBYLS ligi, bomo videli v prihajajočem mesecu. Nekaterih moštev, kot sta selekciji avstrijske hokejske akademije, niti ne poznamo. Vedno ko tekmuješ, hočeš biti čim višje.

O novi mladinski hokejski ligi oz. Ebel ligi mladih zvezd (EBYSL), v kateri bo iz Slovenije ob ekipi Mladi Jesenice nastopalo tudi moštvo HK Olimpija, boste lahko več prebrali v prihodnjih dneh.

Toni Gruden, <a href="https://twitter.com/#!/duledoz">spremljate me lahko tudi na Twitterju.</a>
Prijavi napako
Komentarji
chelsea99
# 03.09.2012 ob 16:50
kot navijač olimpije želim jesenicam da se čim prej poberejo in se vrnejo na stara pota, ker brez jesenic pač ni slo. hokeja. derby je vendarle derby
tily
# 03.09.2012 ob 16:56
Velikanska izguba za slovenski hokej, kako morejo 3 funkcionarji totalno zj*bat klub za katerega diha celo (čeprav malo manjše) mesto. Taki si zaslužijo samo metek v glavo
JCole
# 03.09.2012 ob 16:08
Vedno sem bil za železarje in vedno bom... ajde ma da se zbudijo iz pepela
urh8
# 03.09.2012 ob 16:34
Podprite mlade Jeseničane!

chelsea99
# 03.09.2012 ob 17:52
je*emti če grem jst zdele v trgovino ukrast eno čokolado za 50centou bo tkoj pršla pulcija pa nrdila zapisnik pa nwm kva še vse a te barabe(kanalec...) k so uničl jeseniški klub in nakradl več milijonov pa so še zmeri na prostosti!!!
Ivo Lola
# 03.09.2012 ob 17:35
Kaj pa bo s tistim NSi-jevcem Kanalcem, ki je vse zafural?
stromberg#25
# 03.09.2012 ob 16:35
gremo HD JESENICE MLADI !! ;) pokažite avstrijcem, kaj pomeni jeseniška hokejska šola.... !! ;)
fedorov71
# 03.09.2012 ob 17:11
Nič se ne razburjat, kobilica nas samo želi dražiti ;-)
slovenc pa pol
# 03.09.2012 ob 18:29
kradeš malo...najebeš veliko.... in obratno jasno....welcome to Slovenija !!!!!
nanook
# 03.09.2012 ob 16:01
Spodbudno.
sporties
# 03.09.2012 ob 17:08
zelo mi je žal, da ni firme v sloveniji, ki bi rešila šport, ki ga imajo Jesenice rade in še ostali.....žalostno vse skupaj, da ni posluha
U-N
# 03.09.2012 ob 19:59
Evo hinavščina neobjektivnih RTV novinarjev. Tukaj pišete kako je konec ekipe, ki je 32-krat osvojila naslov prvaka v člankih o nogometu pa naprej drkate o "stotih" letih Olimpije pa čeprav je tudi tisti klub propadel. S to razliko, da je pri nogometu propadel celoten klub od članov do cicibanov.
mr_kojoti
# 03.09.2012 ob 17:37
@kobilica,

ti prvi šolski dan ne da tistega potrebnega zagona ki bi si ga želel a ?
ne klobasaj, 15 let hodim na hokejske tekme, to bi lahko vedu, da so jesenice osvojile nekaj naslovov prvaka bivše SFRJ, medtem ko v Ljubljani sploh še ekipe nismo imeli,

upam da bom čimprej lahko šel ponovno na tekmo med ljubljano in jesenicami,
roxdegabba
# 03.09.2012 ob 20:27
Rdečkarji, vso srečo vam želim pri izgradnji novega kluba. Upam, da boste kmalu zopet naši nasprotniki v EBEL ligi.

Pa za vraga, ne puščajte zraven teh Ivankovićev in Kanalcev in ostalih škodljivcev. Njih samo stran od hokeja. Še najbolje bi bilo, če bi se jih spravilo na Dob za kakšno desetletje ali dve.
vzhodna_tribuna
# 03.09.2012 ob 17:41
Upam, da Rebolju uspe. Sicer mu bo na začetku hudo, ker bo sedaj huje kot na minskem polju. Pač, gorenjska fovšija. Če bojo samo polena bo še v redu. Pa še zeblo ne bo mulcev. No Mihec, veliko sreče s HD Mladi Jesenice. Vse gorenjske ljubitelje hokeja pa vabim, da si kakšno tekmo vseeno pridejo pogledat v Tivoli. Meni kot gorečemu navijaču Olimpije, vašo prvo sezono v EBEL, ni bilo težko kar nekajkrat obiskati vašega mahovnjaka. In ja, priznam da sem se imel prav fino! Se vidimo v četrtek ko bomo pozdravili Fraserja in porazili Dunaj.
Kanjec
# 03.09.2012 ob 19:24
Hvala ti, Slavko. Ne bomo te pozabili.
clarus
# 03.09.2012 ob 17:28
Ja, škoda no. Hokej je ja tradicija na Jesenicah. No, se bo pa podmladek kalil v vrhunsko ekipo.
urh8
# 03.09.2012 ob 16:34
http://www.cveto.si/hd-mladi/313-podpora
metk
# 03.09.2012 ob 22:21
bravo T. Gruden ! Končno si se potrudil napisati en pošten oz. pozitiven prispevek o hokeju iz Kurje vasi. Upam da bo takih čim več!
Miha, hokej na Jesenicah ne bo propadel ! Držim pesti in verjamem v nove zmage ...
addministrator
# 03.09.2012 ob 21:20
vsako nedeljo za mašo dam, če tega Kanalca strpajo v arest!!
DASILVA
# 03.09.2012 ob 19:43
Res ste eni na nivoju prvega razreda osnovne šole. Ja, pa zdej gredo v šolo s šetimi leti.
Fantje in punce, želeti nekomu, da gre v " maloro " in ob tem še doživljati očiščenje je totalno BOLNO........
Pravi navijači ne bomo nikoli obrnili hrbta svojemu klubu, pa v kakršnihkoli težavah se znajde.
Mahovnjak ( The Stig, Kobilica - da nisi Dobilica ) je pač zgodovina. Bomo preživel....
Bomo pa prišli iz Jesenic, Kranjske Gore in Mojstrane, pa Hrušice pogledat kakšno tekmo Olimpije v Tivoli, ker imamo radi hokej in povem vam ( The Stig ), da bomo navijali za DOMAČE. Kdo je domačin v Tivoliju se ve.....
Na stari dobri derbi bomo pač morali počakati....................
Arnolfus
# 03.09.2012 ob 19:12
Z veliko prepričevanj in pogovorov smo uspeli dopovedati Avstrijcem, da naj nas ne bremenijo z dolgovi drugih.
HD Mladi Jesenice niso dolžni plačati 22.500 evrov dolgov HK Acroni Jesenice.


Zdej ne vem, če sem prav razumel koncept te mladinske EBEL lige. Gre za tekmovanje mladinskih ekip ligaških klubov in ne za tekmovanje povsem samostojnih klubov...

Na koncu se bo pa zadeva rešila na enak način, kot v Ljubljani. HK bodo zaprli in na novo podprli HD. Vsi, katerim dolgujejo milijone, pa se bodo lepo obrisali po nosom. Upam, da tokrat ne bo tožilstvo mirno opazovalo ta nateg.
Arso
# 03.09.2012 ob 21:37
Upajmo, da se bo sedaj hokej na Jesenicah razvijal v pravo smer. Mogoče bodo trenerji vzgojili celo kakšne nove hokejske zvezde kot so Sabolič, Tičar, Kopitar idr. Bo pa treba staviti na trdo in pošteno delo in pravilno upravljanje kluba. Samo tako si bodo Jesenice povrnile nekdanji ugled.
DASILVA
# 03.09.2012 ob 20:50
The Stig - jest sm hodu u Tivoli k s se ti še u peskovniku s kanglco igrou.
Pa ankol nism za kkšne tuje klube navijal. Gledal smo vse, najraj pa seveda Zmaje in Železarje. Sam ti tega nauš nikol zastopu in zato nam prvoščiš to, kar se je zgodilo.
Vsaka čast Roxdegabba, maš poštene komentarje, se jih velikrat bral in se strinjam s tabo.
Žal pa ostaja Kanalec še vedno na direktorskem mestu v Acroniju.....
Srečno Zmaji v četrtek proti Dunaju.......
maneko
# 03.09.2012 ob 20:49
Zelo žalostna zgodba, vedno sem bil za Jesenice & vedno bom! Upam da bodo Mladi Jeseničani kmalu prišli ob bok Olimpiji & da bodo spet pravi derbiji..
JohnMichxx
# 04.09.2012 ob 06:23
Zunaj bi šli ti funkcionarji v zapor. Samo, da imajo fajn bazene in avte pred bajtami.
krežo
# 03.09.2012 ob 23:09
Pa še nekaj novic z Jesenic.

Nejc Berlisk je prvi, ki je našel nov klub, odhaja k Morzine-Avoriazu v prvo francosko ligo, kjer sta dve leti nazaj igrala Matic Kralj in Denis Kadič, lani pa Jan Golubovski.
ANže Kuralt, Jan Berčič in Tomo Hafner pa bodo kariero nadaljevali pri Triglavu. Predvsem Kuralt je sposoben igrati v boljši ligi kot je INL in v boljšem klubu kot je Triglav. Je pa pozitivno da vsaj nadaljuje s kariero, ki jo bo moral marsikateri, nekoč obetaven, igralec prekiniti zaradi zgoraj naštetih lopovov.
krežo
# 03.09.2012 ob 23:06
Super članek!

S HD Mladi Jesenice jeseniški hokej živi naprej. Vsi si želimo, da bo Miha Rebolj skupaj s pomočniki ta klub popeljal po poteh, ki jih je jeseniškemu hokeju 64 let tlakoval že Acroni. Z nekaj sponzorji bi že v naslednji sezoni lahko sestavili člansko moštvo za INL (Internacionalna liga), v nekaj letih bi jim morda uspelo priti nazaj v EBEL.

To da bodo skupaj z mladinci Olimpije igrali v EBYSL (mladinska EBEL liga) je nedvomno pozitivno za ta dva kluba, vprašanje pa je koliko pozitivnega bo to prineslo ostalim hokejskim podmladkom. Slovenska mladinska liga namreč ni toliko slabša od avstrijske. Ravno zato sem mnenja, da bodo Ljubljančani in Jeseničani glavni favoriti za naslov lige, seveda pa bo več jasnega po prvih nekaj krogih.

Upam da bodo Slavko Kanalec, Pavo Ivankovič, Tomaž Mencinger in Zvone Šuvak, ki so uničili HK Acroni Jesenice, kmalu v zaporu, kamor tudi spadajo. LOPOVI !!!!
rdečinavijač
# 03.09.2012 ob 18:59
The Sting:

Kako je kaj pri vas. A tujci že znajo drsat?
Pa Mušič, a je že najdu top formo iz SP, ko je drsal kadar so počivali jeseniški velemojstri, ki so nas pripeljali v skupino A?
Samo Zakes
# 03.09.2012 ob 17:20
Spomnim se še časov, ko je HZS zelo velikodušno denarno pomagala enemu od slovenskih klubov.
Je pa lepo,da tokratnim goljufom iz rdečega mesta ne!
Arso
# 05.09.2012 ob 14:32
Janko, ljubljanski provokatorski sinko ti pač ne veš, da je bil Jeglič vzgojen na Bledu pod taktirko Valerija Šahraja. Kasneje je kariero nadaljeval na Jesenicah. Zato pa njega nisem vključil v moj komentar. Gotovo bi se kak tak "izreden in žaljiv " poznavalec hokeja iz Ljubljane kot si ti oglasil in to omenil na forumu. Vidiš, v svoji neizmerni "inteligenci" si padel na finto.
sakic
# 03.09.2012 ob 23:26
Poleg 40.000 eur, ki jih je familja Ivankovič dobila za "racunovodske" storitve, je imel še Pavo Ivankovič kot direktor 50.000 eur plače! Torej je klub letno samo temu lopovu plačeval 90.000 eur?!? Kolk je pa še zraven denarja snel od sponzorjev pa itak nikol ne bomo zvedel!
Samo Zakes
# 03.09.2012 ob 21:12
Še vedno se igra.
fedorov71
# 05.09.2012 ob 18:34
TheStig, a si na avatarčku ti prečrtan?
penso+
# 04.09.2012 ob 00:04
Še v pravljici Smiiljana Rozmana Rozija Čarobni pisalni strojček je moral kralj Bumbumbum z žalostjo v srcu ugotoviti, da sta Pisar in General le zaradi lastnih interesov podaljševala agonijo njegovega "kraljestva".
Pa čeprav nerad vlečem vzporednice do trenutnega vodstva HD Mladi Jesenice, se mi zdi zaplet popolnoma enak, če že ne zelo podoben: Bumbumbum si želi glasove na naslednjih lokalnih volitvah, motivi ostalih pa so verjetno bolj malenkostni.
Želel bi si, da bi deležniki končno začeli delati v korist otrok in športa in ne da že javno oznanjajo da bo nekam izpuhtelo 100.000€ (zgoraj omenjenih 250 otrok financirajo starši, ki v povprečju letno odštejejo 1000€ za vadnino, t.j. skupaj 250.000€. In da o dodatnih sredstvih ponosnih pokroviteljev sploh ne govorimo).
Minister Gregor, ... Pardon! Minister Vinko, pa nič.
roxdegabba
# 03.09.2012 ob 23:59
Super za Berliska. Upam, da bo končno enkrat našel sredino, v kateri bo razvil svoj tako opevani talent. Za Kuralta pa sem tudi jaz pričakoval, da ga bo pohopsal kak močnejši klub od Triglava.
mihamiha
# 03.09.2012 ob 23:10
Tranzicija iz socializma v kapitalizem je končana. Kapitalizem v vsej svoji krutosti boli ku... za šport in ljudi, ampak gleda samo na profit, zato ne sponzorira, slovenski klubi in šport pa so na veliki izgubi.
pajo26
# 03.09.2012 ob 22:35
http://www.slovenskenovice.si/sport/drug
i-sporti/ta-cudoviti-nepotizem-na-hokejskih-jesenicah

http://www.dnevnik.si/sport/hokej/104254
9117

novinarji v raziskavo, tu so krivci, pomagajmo jih spravit tja, kjer jim je mesto!
gpag
# 03.09.2012 ob 20:49
Ce hoce tale hd jesenice mladi kaj postati mora vodenje zaupati profesionalni ekipi. G. Kanalec bi bil prav gotovo pripravljen pomagati v teh tezkih casih. Ekipo ima volja je znanje ima...

Hehe, tud trolli niso več tisto kar so včasih bli...
jernejt
# 03.09.2012 ob 20:07
@U-N: HD Mladi Jesenice in HK Acroni Jesenice sta DVA ločena kluba!

Verjemi, če bi bil to siti klub, bi tudi na Jesenicah propadlo vse...
jernejt
# 05.09.2012 ob 15:50
@fedorov: Absolutno!

Tako kot je ne bi bilo brez ljubljanskih...
fedorov71
# 05.09.2012 ob 09:32
Tisti, ki podcenjujete vlogo jeseniških hokejistov v reprezentanci, si lahko preberete tale članek:
http://www.dnevnik.si/sport/hokej/104255
0187

Vsakemu normalnemu je jasno, da brez Jesenic ni A reprezentance. Se strinjaš, JernejT?
fedorov71
# 05.09.2012 ob 09:29
Kvajzdej janko, a si se naspal?
Janko1973
# 05.09.2012 ob 00:35
Arso dečko, a na Jegliča si pa pozabil? Res si me razočaral...
fedorov71
# 04.09.2012 ob 09:56
JernetT
Olimpija je osvojila prvih 5 naslovov jugoslovanskega prvaka, ko JEseničani še sploh hokeja niso igrali...1937-1941...


Itak, ker če bi jeseničani igrali, teh naslovov ne bi bilo :-))))
Samo Zakes
# 04.09.2012 ob 09:44
Tudi jaz se bojim za usodo članskega profi hokeja. Glas o zadevi se je razširil daleč prek meja, sponzorjev v tej situaciji preprosto ne bo, ambiciozni starši pa bodo svoje mladce pošiljali v tujino.
Če bodo le zmogli. Vse ostalo bo amaterizem. Brez denarja v kapitalizmu pač ne gre.

Pa še ena cvetka: določena "ameriška" družina je bila pripravljena prevzeti klub, vendar pod pogojem, da plača samo dolg zadnje sezone in zamenja vodilno garnituro. Ta se seveda z odstavitvijo same sebe ni strinjala in je raje pognala klub v propad...
Icos
# 04.09.2012 ob 09:03
Kolupaila, predvidevam da nisi z Jesenic, ker tukaj vsaj kar se hokeja tiče nimamo take miselnosti. Jaz sem prepričan, da bo v roku dveh, treh let, hd Mladi zrihtal tudi člansko moštvo, za ligo INL, če bo obstala, v roku petih let pa ob primernem razvoju tudi za ligo EBEL. Tako pot smo prehodili že kar nekajkrat, res pa je, da je vedno HK Jesenice bil tisti, ki je padel na dno in se ponovno dvignil. Tokrat je zgodba malce drugačna, HK Jesenic ni več, so pa temelji trdni. Lahko rečem, da trdnejši, kot so bili recimo leta 1999, ko smo bli zadnjič na podnu.
Kar se Rebolja tiče, je nesmiselno predpostavljat, da je pri hokeju samo zaradi politične kariere, nenazadnje je on v osnovi hokejist in šele nato politik. Z ničemer ni nakazal, da bi prek HD Mladi želel prit do glasov volivcev.
Si pa nakazal nekaj podobnega,

Človek razume, da ko neko podjetje pride v tako rdeče številke, da iz tega ni izhoda in sledi stečaj, a niče mu ne brani, če ima vizijo, da še enkrat poizkusi in to na novo takoj brez presledka.

Kdo pa je na Jesenicah tak? Kanalec s celo garnituro nikoli in nikdar ni imel vizije za razvoj kluba, ker ga hokej nikoli ni zanimal. On je javno priznal, da nima časa za hokej, ter da ga le-ta ne zanima.
HD Mladi pa niso nikdar imeli plana prevzeti HK Jesenic. Ta klub je bil pokopan takrat, ko se je izračunalo, da obresti od dolgov požerejo več denarja, kot ga je klub z rednim poslovanjem sposoben zaslužit, pri obstoječem marketingu. Pa ni nihče nič naredil, da bi bilo drugače. Skratka, kar so se HD Mladi pogovarjali je, da bi registrirali še člansko moštvo in da bi podpisali igralce HK Jesenic, ne bi pa to bila ista ekipa in ista zgodba. Te rešitve je pa dejansko škoda, ker bi s tem preprečili, da bi določeni hokejisti prenehali z igranjem. Žal je zmanjkalo časa, to so lahko tudi prelomne odločitve, ki jih ne moreš sprejet na horuk. Če bi speljali to, bi v osnovi moral plačat tistih 22 tisoč evrov dolga plus dvignt proračun itd. itd. Pač se to ne da zrihtat v petih dneh...
Ves čas mal razmišljam o vzporednicah z edinim klubom, ki je pri nas popolnoma propadel, to je Celje. Prepričan sem, da Jesenice po tej poti ne morejo it in da ne bodo šle.
Kolupaila
# 04.09.2012 ob 01:29
Profesionalnega hokeja na Jesenicah ni več in ga zelo verjetno ne bo nikoli več!
Legendarni HK ACRONI JESENICE je dokončno propadel in ga ne bo nihče več obudil od mrtvih. Posledice za Slovenski hokej bodo z leti nepopravljive, vendar očitno je tudi to posledica časov v katerih živimo in vsaj desetletnega mačehovskega in brutalnega odnosa uprav, ki so klub pripeljali do popolnega propada.
Res je, da se za mladinski, amaterski in rekreativni hokej na Jesenicah ni bati, pa vendar bo to pomenilo slej ko prej tudi redukcijo vpisa novih igralec. Medijskega odziva z Jesenic ne bo več, dvorna Podmežaklja, ki so jo tako na veliko obnovili sameva in bo z izjemo nekaj tekem EP v Košarki za vselej ostala prazna, posledice so že vidne in bodo v prihodnje še bolj. Interes bo kopnel in to je bistvo, ko neko stvar načrtno uničiš in jo prekineš je le stežka postaviš nazaj, takšnih primerov je v življenju veliko.
Človek razume, da ko neko podjetje pride v tako rdeče številke, da iz tega ni izhoda in sledi stečaj, a niče mu ne brani, če ima vizijo, da še enkrat poizkusi in to na novo takoj brez presledka.
Ne vidim nikakršnega razloga zakaj HD mladi Jesenice ni prevzel žezla, podpisal nove pogodbe in nadaljeval zgodbo tradicije na novi osnovni, če lahko HK Triglav igra v taki ligi ali Slavija, ki je prav tako nikjer ni bilo bi tudi Jesenice z tolikšnim številom igralcev in z sijajno predstavo na Bledu lahko igrali v taki ligi.
Tako pa so stik članskega moštva z hokejskim svetom popolnoma odpovedali to pa pomeni tudi konec članskega hokeja na Jesenicah. Kdor verjame, v to da bo člansko moštvo še kdaj igralo v takšni ligi kot je liga EBEL se pošteno moti, tega kluba ni več in ga tudi nikoli več ne bo, če bi bila želja bi to naredili sedaj tako pa to ni bil cilj pa pač pa popolna blokada in prekinitev več kot 65 letne tradicije hokeja na Jesenicah, kar pa je zame KRIMINALNO DEJANJE! Škoda, velika nepopravljiva.
kobiIica
# 03.09.2012 ob 17:35
realno gledano je pa stvar zelo žalostna, da na tak način propada .... svet je poln pokvarjenih kapitalističnih vrvi, izjema ni niti šport
jernejt
# 05.09.2012 ob 22:30
domnevam da ravno toliko kot ti na tvojem;)
Kazalo