Kyle David Casey je bil neustavlljiv, zadel je osem izmed desetih metov za dve točki. Tudi trener Gašper Okorn je bil zelo zadovoljen. Foto: www.alesfevzer.com
Kyle David Casey je bil neustavlljiv, zadel je osem izmed desetih metov za dve točki. Tudi trener Gašper Okorn je bil zelo zadovoljen. Foto: www.alesfevzer.com
Tadej Koštomaj
Tadej Koštomaj in soigralci so bili tokrat daleč od uspeha. Foto: www.alesfevzer.com
Helios v polfinalu izenačil na 1:1

Igralci Heliosa so vodili vso tekmo in pred 1.800 gledalci v polni dvorani Komunalnega centra zasluženo prišli do zanesljive zmage. Blesteli so z meti izza črte, zadeli so jih 12 iz 21 poskusov. Z 18 točkami sta bila najboljša strelca Kyle David Casey in Jure Pelko, ki je dosegel kar pet trojk. Pri gostih sta Tadej Ferme in Sandi Čebular dosegla po 12 točk.
Pelko in Morina hitro poskrbela za prednost
Domžalčani so prvo četrtino odigrali odločno, razpoložena sta bila predvsem Pelko in Gezim Morina, ki sta skupaj dosegla 16 točk v tem delu igre in tako prispevala levji delež k vodstvu 27:18.

Gostitelji so tik pred koncem druge četrtine povedli celo za 13 točk. Na glavni odmor so po košu Tadeja Koštomaja v zadnjih sekundah odšli z 11 točkami naskoka. Domžalčani so prevladovali v skoku, prav tako pa bili natančni za dve točki, imeli so 69-odstoten met.

Rogaška v drugem polčasu ni prišla blizu
V tretji četrtini gostje niso prišli več blizu, tik pred koncem tega dela igre sta Jan Močnik s trojko in Luka Vončina s košem poskrbela že za 63:47 in lažje delo v zadnjih desetih minutah. Tudi v prvi polovici teh so imeli vse vajeti igre v svojih rokah domači, ki so brez posebnih težav držali zanesljivo prednost, ko pa je Zena Ray Upshaw tri minute pred koncem zadel trojko za 77:62, je bil zmagovalec odločen.
"Čestitke igralcem za prikazano, mislim, da smo izid polfinalnega niza zasluženo poravnali na 1:1. V ponedeljek se bo ena ekipa žal morala posloviti. Rogaška bo imela prednost domačega igrišča, kjer je videti povsem drugačna ekipa. Mi bomo morali zaigrati bolj zbrano. V vsakem primeru smo eni in drugi korak do velikega finala, poti nazaj ni. Z igralci uživam v vsaki minuti tega niza," je bil dobre volje trener Domžalčanov Gašper Okorn.
V soboto bo sledil še dvoboj med Tajfunom in Krko. Po prvem srečanju so v prednosti Šentjurčani, ki imajo lepo priložnost za veliko presenečenje.

Polfinale, drugi tekmi:
HELIOS SUNS - ROGAŠKA 1:1
82:66 (27:18, 18:16, 18:13, 19:19)
1.800; Casey in Pelko po 18, Morina 10, Ščekić 9, Majok 8, Vončina 7, Močnik in Upshaw po 6; Čebular in Ferme po 12, Dimec 10, Boban 9, Koštomaj 8, Primorac 6, Bubnić 5, Pelc 3.

Sobota ob 19.00:
TAJFUN - KRKA 1:0

Izid v zmagah je v krepkem tisku; igrajo na dve zmagi. Morebitni tretji tekmi bosta v ponedeljek.

Helios v polfinalu izenačil na 1:1