Košarka
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 81 glasov Ocenite to novico!
Športna dvorana Stožice in nogometni stadion Stožice
Poleg Ljubljane bodo prvi del evropskega prvenstva v košarki gostili še Koper, Celje in Jesenice. Foto: BoBo
Prvi del evropskega prvenstva v košarki leta 2003 bo gostila tudi dvorana Zlatorog v Celju. Foto: RTV SLO

Dodaj v

Uradno: Eurobasket bodo gostili Ljubljana, Jesenice, Koper in Celje

Na KZS-ju menijo, da je odločitev najracionalnejša
28. avgust 2012 ob 15:02
Ljubljana - MMC RTV SLO

Prvi del košarkarskega evropskega prvenstva leta 2013 v Sloveniji bodo gostili Celje, Ljubljana, Koper in Jesenice, je odločil izvršilni odbor Košarkarske zveze Slovenije.

V prvem delu bodo prvenstvo gostile dvorane Zlatorog, Hala Tivoli, Bonifika in Podmežakla, drugi del prvenstva s končnico pa bodo gostile Stožice. S tem je KZS uporabil prvi rezervni načrt (načrt B) izvedbe EP-ja po tem, ko Novo mesto in Ptuj kot prvotno predvidena organizatorja nista izpolnila pogojev za sodelovanje v projektu.

Preberite še:
- Pismo Košarkarske zveze Slovenije ministru Žigi Turku (.pdf datoteka; velikost 200 kb)


KZS pričakuje enak znesek evropskih sredstev
Vodstvo KZS-ja in župani štirih mest prirediteljic prvega kroga EP-ja v košarki so torej v začetku avgusta podpisali pismo o sodelovanju pri izvedbi evropskega prvenstva, o tem pa so takoj obvestili tudi pristojnega ministra Žigo Turka in predsednika vlade Janeza Janšo. KZS in štiri občine zdaj vladi predlagajo, da čim hitreje sprejme ustrezen sklep o prerazporeditvi že zagotovljenih evropskih sredstev za rekonstrukcijo dvoran. Ob tem KZS pričakuje, da bo znesek evropskih sredstev enak, kot je predviden v prvotnem vladnem sklepu, občine pa zagotavljajo, da bodo evropska sredstva uporabila izrecno v skladu z ustrezno zakonodajo.

KZS: Odločitev je najracionalnejša
V torek je KZS pristojnemu ministrstvu poslal še posebno pismo, v katerem ministra Turka prosi, naj skliče čimprejšnji sestanek v trikotniku vlada-KZS-občine, na katerem bi določili izvedbo razdelitve evropskih sredstev za obnovo infrastrukture za potrebe evropskega prvenstva in se dogovorili o izpolnitvi drugih za to potrebnih pogojev. S tem dogovorom z občinami je KZS izpolnil svoj del naloge, torej da zagotovi prizorišča za izvedbo, da bodo poskrbeli za zagotovitev evropskih sredstev za prireditelje oziroma za izvedbo ustreznega sklepa vlade.

Na KZS-ju menijo, da je odločitev o organizaciji prvega dela EP-ja v košarki 2013 v navedenih štirih mestih najracionalnejša od vseh razpoložljivih. S tem so se izognili velikim stroškom lokalnih skupnosti in negotovostim pri gradnji novih dvoran - prav tako pa posegi v obstoječo infrastrukturo niso tako obsežni, saj so mesta za izvedbo prvega dela EP-ja pravzaprav že pripravljena.

V Celju se ne bodo prijavili na razpis
Pri KZS-ju so še poudarili, da Mestna občina Celje z dvorano Zlatorog izpolnjuje pogoje za organizacijo in se na razpis za sofinanciranje iz evropskih sredstev ni prijavila. S to rešitvijo se strinjajo vse tri občine, ki se bodo na ta razpis prijavile, kot tudi občina Celje. V kolikor bo prišlo do realizacije nove delitve sredstev skladno z omenjenim obvestilom, so občine Koper, Jesenice in Ljubljana pripravljene zagotoviti sredstva v enakih deležih za plačilo kotizacije oziroma sofinanciranje prvenstva, ki bi sicer odpadlo na Mestno občino Celje.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Evropsko prvenstvo v košarki
link
Udrih je v Zdovčevem načrtu in je že dobil vabilo in program
74
31. marec 2015 ob 16:53 Delegacija Košarkarske zveze Slovenije je po obisku Jureta Zdovca sestavila seznam košarkarjev, na katere računa poleti, in jim poslala načrt priprav. Vabilo je prišlo tudi na naslov Bena Udr iha.
Več novic ...
Kazalo