Sporna situacija pri zadetku Dinama. Foto: MMC RTV SLO
Sporna situacija pri zadetku Dinama. Foto: MMC RTV SLO
Fatos Beqiraj, sodeč po fotografiji, ni bil v prepovedanem položaju. Foto: MMC RTV SLO

Počasni posnetek pri edinem golu na tekmi ni razkril, ali je Duje Čop po strelu s kota še pravočasno zadržal žogo v igrišču, saj kamera ni bila postavljena v liniji. Sporni trenutek so analizirali Italijani in ugotovili, da žoga ni prešla avtlinije s celotnim obsegom. Mariborčani so, misleč, da je žoga že zunaj igre, prenehali igrati, branilec Tonel pa jo je brez težav pospravil v mrežo.

Na tekmi sta bili še vsaj dve sporni situaciji. Zagrebčani so se počutili oškodovane, ker jim sodnik zaradi domnevnega prepovedanega položaja ob koncu prvega počasa ni priznal zadetka. Žogo je v sredino poslal Josip Pivarić, zadel pa je Fatos Beqiraj. Tudi tu 3D-analiza pravi, da prepovedanega položaja ni bilo, saj je bila žoga v trenutku podaje pred strelcem zadetka.

Pri tretji sporni situaciji v 73. minuti so si enotni vsi, da je bil oškodovan Maribor. Namesto prednosti za domače nogometaše po prekršku Domagoja Vide nad Dejanom Mezgo, ko je žoga prišla do osamljenega Aleša Mejača, ta pa je premagal Kelavo, je sodnik piskal prekršek.