Kapetan Celjanov Sebastjan Gobec je najizkušenejši v sicer mladi zasedbi Miloša Rusa. Na Norveškem je z enajstmetrovko zabil odločilni gol za 2:1. Foto: Aleš Fevžer
Kapetan Celjanov Sebastjan Gobec je najizkušenejši v sicer mladi zasedbi Miloša Rusa. Na Norveškem je z enajstmetrovko zabil odločilni gol za 2:1. Foto: Aleš Fevžer
Nejc Skubic
Nejca Skubica in soigralce čaka težko delo. Foto: Aleš Fevžer
Celjani optimistični pred obračunom s Tromsöjem
Celje po napredovanje proti Norvežanom
Domžale pred potovanjem v Bukarešto

Celje je na Norveškem zmagalo z 2:1, kar je bilo (manjše) presenečenje. Varovanci Miloša Rusa imajo tako lepo priložnost, da se prebijejo v drugi krog.

Rus se zaveda, da jih v četrtek čaka trša tekma. Po ponedeljkovi analizi nasprotnika so se vsi prepričali, da bo treba vložiti veliko več napora. Igra bo morala biti, kot je dejal, boljša, približati se bodo morali svojim najboljšim predstavam, na primer tisti s finalne tekme pokalnega tekmovanja v pretekli sezoni.

Za uspeh bo potrebna maksimalna predstava
"Če se bomo približali našim maksimalnim sposobnostim, potem lahko računamo tudi na uspeh. Prepričan sem, da to moštvo kakovost za preboj v drugi krog ima, seveda pa bodo morali igralci skupaj z nami vložiti resnično vse, da bomo premagali izredno kakovostno moštvo Tromsoja," je dejal celjski trener.

Rus pričakuje, da bodo Norvežani igrali na silo
Prednost Celjanov bi lahko bili predvsem naravna travnata površina, saj ima na Norveškem več kot polovica ekip umetno podlago, pa tudi negativna serija Tromsoja, ki je izgubil zadnje tri tekme. Kljub temu Rus opozarja na izredno visok ritem nasprotnika in dominantno igro njihovih visokih igralcev z žogo po zraku. Kot je dejal, je Norvežanom preostalo le še, da s silo skušajo narediti pritisk in na ta način obvladati njegovo ekipo.

Domžalčani lovijo gol zaostanka
Slabše izhodišče imajo Domžalčani, ki so domačo tekmo z Astro izgubili z 1:0. Na dolgo pot v prestolnico Romunije Bukarešto so se odpravili z avtobusom. Vmes bodo prenočili v Beogradu in prvi trening na modernem stadionu v Bukarešti, ki sprejme 50.000 gledalcev, opravili v sredo.

Janža: Pomembno je zgodaj zabiti zadetek
Čeprav so na prvi tekmi izgubili, igralci in strokovni štab verjamejo, da lahko napredujejo v drugi krog. "V Romunijo gremo zabit gol. Pokazati moramo več kreativnosti v napadu. Zagotovo bomo igrali malce bolj odprto kot na prvi tekmi, saj se zavedamo, da je vse mogoče, če zabijemo zadetek v zgodnji fazi tekme," pravi Erik Janža.

EVROPSKA LIGA

1. PREDKROG, povratni tekmi

Četrtek ob 19.00:
CELJE - TROMSO (NOR) 2:1

Ob 20.00:
ASTRA (ROM) - DOMŽALE 1:0

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.


2. PREDKROG:
OLIMPIJA - TORPEDO (GRU)/ŽILINA (SLK)
DOMŽALE/ ASTRA - OMONIA (CIP)
MARIEHMAN (FIN)/ INTER BAKU (AZR) -
CELJE/ TROMSO (NOR)

Prve tekme bodo 18. julija, povratne tekme pa 25. julija.

Celjani optimistični pred obračunom s Tromsöjem
Celje po napredovanje proti Norvežanom
Domžale pred potovanjem v Bukarešto