Xavi s pokalom za osvojeno svetovno prvenstvo 2010 v Južni Afriki. Foto: EPA
Xavi s pokalom za osvojeno svetovno prvenstvo 2010 v Južni Afriki. Foto: EPA
Xavi, Lionel Messi
Xavi ostaja v Barceloni, s katero ima še pogodbo za dve leti. Foto: Reuters

"Odločil sem se, da zapustim reprezentanco. Moj čas se je iztekel. Hvaležen sem vsem na zvezi. To so bila sijajna leta in res sem se imel lepo, obenem pa smo dosegli res veliko. Ponosen zapuščam izbrano vrsto in ji želim vse najboljše. Zdaj jo bom spremljal le kot navijač," je povedal Katalonec.

Zdaj že legendarni vezist španske reprezentance in Barcelone je 14 let igral za izbrano vrsto, zbral 133 nastopov in dal 13 golov. Bil je glavni nosilec igre pri uspehih Španije, ko je dvakrat zapored postala evropski prvak in leta 2010 osvojila tudi svetovno prvenstvo. Xavi je bil najboljši posameznik Eura 2008.



Na novinarski konferenci je spregovoril tudi o Barceloni in o tem, zakaj se je odločil, da ostane, čeprav se je namigovalo, da bo odšel v Katar ali v ZDA: "Lani sem bil zelo razočaran ob koncu sezone, tako pri Barci kot tudi v reprezentanci. To sta bili največji razočaranj v moji karieri. Ljudje morajo razumeti, da sem mislil, da se je moj čas iztekel, zato sem se odločil, da zapustim Barco, a odločitev je bila prehitro sprejeta. Andoni Zubizarreta in predvsem Luis Enrique sta me prepričala, da bom ostal."

"Nisem več star 20 let, a sem še vedno motiviran kot otrok. Vsi, ki so mi blizu, so zelo veseli, da ostajam v klubu, še posebej moja mama. Moja družina in prijatelji so res vsi veliki navijači Barcelone," je še povedal rekorder po številu nastopov za Barco, ki je s katalonskim velikanom osvojil tudi tri Lige prvakov in vse največje lovorike.