Dungo bi na brazilski klopi obdržal le naslov svetovnega prvaka. Foto: Reuters
Dungo bi na brazilski klopi obdržal le naslov svetovnega prvaka. Foto: Reuters

46-letni Dunga je že po porazu z Nizozemsko (1:2) napovedal, da ne bo nadaljeval dela na brazilski klopi, še pred njegovo odstopno izjavo pa ga je zveza "nagradila" z odpovedjo.

Dungo so ustoličili leta 2006, takoj po svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Njegovo imenovanje je bilo presenečenje, saj kapetan zmagovitega moštva iz leta 1994 ni imel trenerskih izkušenj. Kljub temu je Brazilijo popelja do naslova prvaka v Južni Ameriki (2007) in zmage na Pokalu konfederacij (2009).

Dunga je kljub nenehnim kritikam glede igre uspešno krmaril brazilsko barko vse do petkove tekme z Nizozemsko. Novi selektor bo znan do konca meseca. Omenjajo se tri imena - nekdanji reprezentant Mano Menzes, prejšnji trener Milana Leonardo in Wanderley Luxemburgo. Luiz Felipe Scolari, prvak z Brazilijo leta 2002, je pred kratkim podpisal dveletno pogodbo s Palmeirasom.

Prvi pravi izpit bo imela Brazilija že prihodnje leto, ko bo v Argentini južnoameriško prvenstvo. Seveda pa bo vse podrejeno letu 2014, ko bodo Brazilci gostili svetovno prvenstvo.