Carlos Dunga je kot igralec osvojil naslov svetovnega prvaka leta 1994. Se mu bo še kdaj ponudila priložnost, da uspeh ponovi kot selektor? Foto: EPA
Carlos Dunga je kot igralec osvojil naslov svetovnega prvaka leta 1994. Se mu bo še kdaj ponudila priložnost, da uspeh ponovi kot selektor? Foto: EPA
Felipe Melo
Felipe Melo je nagnjen k rdečim kartonom. V zadnjih dveh sezonah jih je prejel kar šest. Foto: EPA

"Melo je glavni krivec za poraz. Najprej je zabil avtogol, nato pa dobil še rdeči karton. Igralec, ki je simbol Dungine ere, je melanholična slika poraza," je eden od zapisov na brazilskih spletnih straneh.

Mediji vlečejo vzporednice s prvenstvom leta 1990, ko je Brazilijo v osmini finala izločila Argentina, član tiste reprezentance pa je bil tudi Dunga. "Tako kot leta 1990 je krivec za poraz Dunga. Neprepoznavna igra v 2. polčasu je dopustila Nizozemcem preobrat. Zdaj moramo osvojiti naslov leta 2014, ko gostimo prvenstvo."

Dunga: Delimo si zmage, dajmo si še poraze
Dunga je ob silnih kritikah nastavil svoj "hrbet": "Kot poveljnik Brazilije moram večino krivde prevzeti nase. Bilo bi nepravično kriviti Felipeja Mela. Ko zmagamo, si vsi lastimo zasluge, zato naj bo tako tudi za krivdo ob porazih."

Melo ne želi biti "grešni kozel" za neuspeh Brazilcev: "Gre za kolektivno napako. Ko sem bil izključen, je bilo že 2:1. Prevzemam svoj del krivde in se opravičujem Brazilcem, ker ne bomo svetovni prvaki."

Ronaldo: Melo, ne hodi domov na počitnice
Ronaldo, zvezdnik, ki je Brazilijo popeljal do zadnjega naslova svetovnega prvaka leta 2002 na Japonskem, pa je kar prek spletnega družabnega omrežja Twitter svetoval Melu, "naj počitnic ne preživlja v Braziliji."