Slovenski nogometaši so drugi dan priprav v Brunicu predvsem veliko tekli. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski nogometaši so drugi dan priprav v Brunicu predvsem veliko tekli. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek
Matjaž Kek je zadovoljen z začetkom priprav v Brunicu. Foto: MMC RTV SLO
Kirm o pripravah v Brunicu
Nogometaši se že potijo v Brunicu

Vrh tega Slovencem dobro znanega smučišča je že v znamenju Dirke po Italiji, saj bo v torek tam cilj 16. etape Gira, na kateri se bodo kolesarji merili na 12,9 km dolgem gorskem kronometru, v katerem bodo morali premagati 1.100 m višinske razlike. Kot častni gostje si ga bodo ogledali tudi slovenski nogometaši.

Srčni utrip ni smel čez 150
Ti so danes za "vzpon" potrebovali le dobrih deset minut, nato pa so med še kar nekaj zaplatami snega opravili večinoma tekaški trening. Kondicijski trener Martin Magister jih je razdelil v dve skupini, opremljeni pa so bili z merilci srčnega utripa, ki niso smeli čez 150 utripov. Dobro razpoložena slovenska odprava se je na Kronplatzu zadržala približno eno uro. Spremljali so jo tudi novinarji, ki jim je selektor Matjaž Kek v šali dejal, da smejo naslednjič zraven le, če bodo oni tekli, sam pa bo napisal poročilo.

Kot je znano, višinski trening služi kot priprava na prvi dve tekmi na svetovnem prvenstvu, ki ju bo slovenska reprezentanca odigrala na visoki nadmorski višini v Polokwaneju (proti Alžiriji) in Johannesburgu (proti ZDA).

Krhin v posteljo šele ob osmih zjutraj
25 nogometašem, ki so v Brunico po štiriurni vožnji z avtobusom (Kek in vodja reprezentance Boštjan Gasser sta se iz Ljubljane odpravila z osebnima avtomobiloma) prispeli v nedeljo okoli 18. ure, se je v luksuznem hotelu Majestic pridružil tudi Rene Krhin.

Mladenič iz Jakobskega Dola, ki je v petek dopolnil 20 let, je v soboto z Interjem bučno proslavil zmago v Ligi prvakov. Slavje se je v Milanu zavleklo do zgodnjih jutranjih ur, Krhin se je v posteljo spravil šele ob 8. uri. Trener Jose Mourinho po njegovih besedah nikomur ni omenjal, da se seli v Real Madrid, o čemer je veliko govora v zadnjih dneh.

Igrišči le 100 metrov stran od hotela
Ob 18.00 so imeli Kekovi varovanci še navaden trening. Vsi so zelo zadovoljni z nastanitvijo in dvema igriščema, ki sta jim na voljo le 100 metrov stran od hotela. Prvič so ju preizkusili že v nedeljo zvečer, ko so opravili lažji enourni trening s precej teka. Nekateri nogometaši še vedno trenirajo po prilagojenem programu, a večjih zdravstvenih težav nima nihče.

Prijetno toplo vreme bodo v Brunicu v prihodnjih dneh po napovedi vremenoslovcev sicer zamenjale plohe. Dež je tako napovedan vse do nedelje. A to Keka niti najmanj ne moti. Ob nedeljskem odhodu izpred sedeža Nogometne zveze Slovenije je dejal, da je morda tako vreme še najboljše.


Kirm o pripravah v Brunicu
Nogometaši se že potijo v Brunicu