Fabio Capello: 'Izredno sem ponosen, da sem selektor Anglije, kar mi pomeni zelo veliko. Popolnoma sem predan uspehu z njo!' Foto: Reuters
Fabio Capello: 'Izredno sem ponosen, da sem selektor Anglije, kar mi pomeni zelo veliko. Popolnoma sem predan uspehu z njo!' Foto: Reuters

Odločitev je postala dokončna po sestanku odbora, ki bedi nad reprezentanco. Potem ko so pretresli vse vidike nastopa v Južni Afriki, so sklenili, da je italijanski trener najprimernejši človek za nadaljnje vodenje "treh levov".

Izredno razočaranje in popolno zaupanje
"Še vedno smo izredno razočarani nad predstavo v Južni Afriki, zaradi tega je bilo zelo pomembno, da smo si vzeli čas za razmislek in sprejeli odločitev v miru po vrnitvi v Anglijo. Po temeljitem pogovoru o naših predstavah smo ostali prepričani, da je Fabio najboljši mož za to delo," je odločitev slovite Football Assosiation pojasnil predsednik odbora Dave Richards. "Vodstvo zveze podpira to odločitev. To je prava odločitev, ki nam bo dovoljevala prenovo za prihodnost," je odbor podprl predsednik zveze Roger Burden.

Z mislimi že pri kvalifikacijah za Euro 2012
"Zdaj sem še bolj predan uspehu Anglije. Dave Richards me je poklical in zatrdil, da celotna FA želi, da nadaljujem delo. Pojasnil sem mu, da je pomembno, da uporabimo to razočaranje za motivacijo v prihodnje," je v izjavi za javnost poudaril Fabio Capello in dodal: "Navijačem lahko zagotovim, da sem popolnoma osredotočen na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012, ki se bodo za nas začele že avgusta s prijateljsko tekmo proti Madžarski."