Angleške frustracije se poglabljajo iz turnirja v turnir. Foto: EPA
Angleške frustracije se poglabljajo iz turnirja v turnir. Foto: EPA

Med tabloidi je najostrejši The Sun. Pod naslovom "Čas je za odhod, Fabio" piše: "Odidi in vzami s seboj svoje igralce." Scenarij je malo verjeten, saj ima Capello z angleško zvezo podpisano bogato pogodbo, tudi sam pa je zatrdil, da absolutno ne bo odstopil. The Sun analizira tudi igro posameznikov in kliče po spremembah: "Angleški dres si zaslužijo ponovno obleči le Gerrard, Ashley Cole in Rooney."

Trije levi brez srca
Še bolj besni so navijači. "Naš vzdevek je trije levi, toda očitno so to levi brez srca. Na igrišču smo bili stari in neuporabni, oni pa mladi in sveži," je po prihodu s stadiona v Bloemfontainu povedal 26-letni voznik iz Peterborougha, njegov prijatelj pa je dodal: "V klubih igrajo, ko pa pridejo v reprezentanco, so na ravni nedeljske lige. Za potovanje v JAR smo plačali veliko, zdaj se sprašujemo, ali je sploh vredno iti na angleške tekme."

Menjava generacije tudi med navijači
Enakega mnenja so bili tudi drugi angleški navijači, ki so bili na prizorišču. "To je to. Reprezentanco smo spremljali zadnjih 14 let, porabili ogromno denarja, nagrade pa od nikoder. Nismo več študenti. Ne moremo več vzemati mesecev in mesecev dopusta, da bi spremljali Anglijio. Mislim, da je konec neke generacije, tako igralcev kot navijačev."

Od jeze strgal Rooneyjev dres
Podobno vzdušje je bilo tudi v Angliji, kjer je na najbolj vroč dan v letu tekmo spremljalo rekordno število ljudi. Eden izmed navijačev je ob odobravanju množice s sebe strgal Rooneyjev dres in ga vrgel v morje.

Bes na spletnih forumih
Še bolj po igralcih seveda udrihajo na spletnih forumih. Spodaj smo zbrali nekaj zapisov.
- "Ta ekipa je sramota za dres z angleškim grbom. Boljši nogomet sem videl zadnjič, ko so igrali 12-letniki."
- "Angleška reprezentanca je skupek precenjenih norcev."

- "Dovolj je. Doma imam angleško zastavo. Na njej bom prekril rdeče črte in dobil tisto pravo, povsem belo zastavo za predajo."
- "Vsi morajo oditi. Takoj. Novi selektor naj bo David Beckham."
- "Naj mi nihče ne govori več, kako dobri so igralci v naši ligi. Pravi obraz so pokazali proti Nemčiji. So precenjeni in neuporabni. Res je, niso nam priznali zadetka, toda zanič smo bili pred njim in po njem."
- "Velika ekipa? Dali so gol državi, kjer nogometa ne igrajo veliko. Dali so gol mali balkanski državi, ki jo večina navijačev sploh ne najde na zamljevidu. Dva gola na treh tekmah. Kje je tukaj velika ekipa?"
- "Je bila to res Anglija? Starčki, ki so tekali okoli žoge ... in Nemci. Tudi nedosojeni zadetek ne more prikriti resnice, da smo bili nadigrani. Čas je za odhod, gospod Capelo, in vzemi s seboj to skupino preplačancev, ki jim pravite nogometaši. Cela kampanja je bila porazna. Dajte nam spet igralce, ki igrajo z žarom in voljo do zmage tako kot Nemci. Razočaran sem! Spet."
- "Nadigrani - možje proti dečkom."
- "To je najslabše izbrano angleško moštvo v zgodovini. Slabše od povprečja so igrali že v skupini proti podpovprečnim ekipam. Zakaj ljudje še vedno mislijo, da si zaslužimo zmago samo zato, ker se imenujemo Anglija?"