David Villa je  prispeval več kot polovico zadetkov Španije. Foto: EPA
David Villa je prispeval več kot polovico zadetkov Španije. Foto: EPA

"Rekord" je kar precej izboljšala, saj so si ga do zdaj lastile italijanska reprezentanca iz leta 1938 (štiri tekme), angleška izbrana vrsta iz leta 1966 (šest tekem) in Brazilija iz leta 1994 (sedem tekem), ki so vratarje tekmecev premagale po 11-krat.

Španija je tudi prva reprezentanca v zgodovini, ki je prvak postala po porazu na uvodni tekmi. V 1. krogu predtekmovanja jo je z 1:0 ugnala Švica. Do zdaj je le Zahodna Nemčija osvojila naslov po porazu na tekmah v skupini. Leta 1954 je pred Madžarsko klonila kar s 3:8, 20 let pozneje pa pred Vzhodno Nemčijo z 0:1.

Leta 2006 deset Italijanov, tokrat le trije Španci
Španska reprezentanca je postavila še en rekord. Dragoceno lovoriko so ji priborili le trije strelci - David Villa (5 zadetkov), Andres Iniesta (2) in Carles Puyol (1). Ob naslovu Italije pred štirimi leti je mrežo zatreslo kar deset različnih nogometašev.

Španski vratar Iker Casillas v finalu proti Nizozemski na osmi tekmi na SP-jih ni prejel zadetka. Nekdanji angleški vratar Peter Shilton in francoski čuvaj mreže Fabien Barthez držita rekord z desetimi takšnimi tekmami.