Matjaž Kek je v Sloveniji spet vzpostavil kult reprezentance. Foto: Reuters
Matjaž Kek je v Sloveniji spet vzpostavil kult reprezentance. Foto: Reuters
Rickija Herberta in njegove igralce na Novi Zelandiji čaka parada šampionov. Foto: EPA
Sven Göran Eriksson
Zadnjega v vrsti odstopov je sporočil trener Slonokoščene obale Sven Göran Eriksson. Foto: EPA

Poleg slovenskega selektorja je bil slavospevov deležen le še strateg Nove Zelandije Ricki Herbert, ki se je s svetovnega prvenstva poslovil celo brez poraza. Presenetljivi Novozelandci so namreč trikrat remizirali. Večina selektorjev je že končala svoje delo, nekaj pa jih še "visi". Pa pojdimo po vrsti.

Skupina A
Južnoafriška republika - Carlosu Parreiri je pogodba potekla, nove pa ne bo. Južnoafriška republika je edina gostiteljica v zgodovini, ki se ji ni uspelo prebiti v drugi krog.
Francija - Raymond Domenech je imel svojega naslednika Laurenta Blanca določenega že pred prvenstvom. Tudi če ga ne bi imel, bi Domenech po blamaži in sporu s posamezniki "letel".

Skupina B
Grčija - Otto Rehhagel, ki je Grke leta 2004 popeljal do naslova evropskega prvaka, je po SP-ju odstopil. Reprezentanco je vodil od leta 2001.
Nigerija - Lars Lagerbäck je sedel na nigerijsko klop pred petimi meseci in imel pogodbo do konca SP-ja. Po izpadu skorajda zagotovo ne bo podpisal nove.

Skupina C
Slovenija - Matjaž Kek ima pogodbo do leta 2012. Slovenijo bo vodil tudi v kvalifikacijah za Euro 2012.
Alžirija - Rabah Sadan se poslavlja od selektorskega mesta.

Skupina D
Srbija - Status Radomirja Antića je vprašljiv. Predsednik zveze Tomislav Karadžić je dejal, da je bil cilj uvrstitev v četrtfinale. Ker ga ni izpolnil, bo moral Antić sprejeti znižanje plače. Njegovo delo bodo na zvezi tudi skrbno analizirali.
Avstralija - Že pred SP-jem je bilo znano, da se nizozemski strateg Pim Verbeek poslavlja od avstralske reprezentance. Zdaj bo tehnični direktor mlade maroške reprezentance.

Skupina E
Kamerun - Paul Le Guen je že povedal, da ne bo več nadaljeval dela s Kamerunom.
Danska - Morten Olsen je selektor Danske od leta 2000. Njegova usoda še ni znana.

Skupina F
Italija - Marcelo Lippi odhaja. Njegov naslednik je bil znan že pred prvenstvom. To bo nekdanji trener Fiorentine Cesare Prandelli.
Nova Zelandija - Ricki Herbert je na Novi Zelandiji tako kot Matjaž Kek v Sloveniji heroj.

Skupina G
Slonokoščena obala - Sven Göran Eriksson je že odstopil.
Severna Koreja - Kim Džong Hun bo moral po blamaži proti Portugalski in porazu proti Slonokoščeni obali na zagovor k velikemu vodji Kim Džong Ilu. Skoraj zagotovo ga čaka odpoved, če ne še kaj hujšega.

Skupina H
Švica - Ottmar Hitzfeld bo kljub izpadu najverjetneje ostal švicarski selektor.
Honduras - Status Reinalda Ruelde je za zdaj neznan, bržkone pa se bo moral posloviti od selektorskega mesta.