Francozi in Južnoafričani so se že poslovili od tekmovanja. Foto: EPA
Francozi in Južnoafričani so se že poslovili od tekmovanja. Foto: EPA

Omenjene vstopnice so lahko rezervirali navijači omenjenih reprezentanc, ki bi svoji ekipi sledili v nadaljevanje tekmovanja.

Približno 4.000 vstopnic bo tako na prodaj za tekmo Urugvaj - Južna Koreja v Port Elizabethu v soboto, še dodatnih 1.000 pa za nedeljsko tekmo med Argentino in Mehiko v Johannesburgu. Fifa je še sporočila, da je razprodanih 97 odstotkov sedežev za 64 tekem SP-ja. Na nekaterih tekmah je bilo kljub vsemu opaziti skoraj 10.000 praznih sedežev, saj navijači preprosto niso prišli.

Henry se bo usedel s predsednikom
Francoski predsednik Nicolas Sarkozy se bo v četrtek sešel s francoskim reprezentantom Thierryjem Henryjem, da bi 'iz prve roke' izvedel vzroke za polom francoske reprezentance na letošnjem svetovnem prvenstvu v JAR-u. Nekdanji svetovni prvaki so tekmovanje v JAR-u končali z dvema porazoma in enim neodločenim izidom, bolj kot porazi pa je šokiralo obnašanje nogometašev, ki so celo stavkali in se niso udeležili treninga.

Zaradi spora s selektorjem Raymondom Domenechom je bil iz ekipe izključen Nicolas Anelka, pred dvema dnevoma pa je francoska nogometna zveza sporočila, da Henry, William Gallas in Eric Abidal nikoli več ne bodo igrali za galske peteline. Sestanek naj bi zahteval Henry sam.

Tulipani povzročili evforijo med rojaki
Predčasno napredovanje nizozemske reprezentance v osmino finala je na Nizozemskem povzročilo pravo evforijo. Zanimanje je naraslo do te mere, da je zmanjkalo letalskih povezav med državama. Namestitev v Južni Afriki in vstopnice niso težava, a enostavno je zmanjkalo prostih sedežev na letalih.