Urugvaj je zmago nad Gano drago plačal. Foto: Reuters
Urugvaj je zmago nad Gano drago plačal. Foto: Reuters

Lodeiro si je kost v desnem stopalu zlomil med četrtfinalno tekmo z Gano, ko je ob polčasu zamenjal Alvara Fernandeza. Tik pred polčasom se je poškodoval tudi kapetan Lugano, ki bo moral na slikanje natrganih kolenskih vezi, njegovi nadaljnji nastopi so vprašljivi.

V urugvajskem moštvu na polfinalni tekmi proti Nizozemski zagotovo ne bo napadalca Luisa Suareza. Trikratni strelec na prvenstvu je v sodnikovem podaljšku podaljška prejel rdeči karton zaradi igranja z roko, ko je preprečil (zmagoviti) zadetek Gane. Disciplinska komisija Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je odločila, da bo - če se bo Urugvaj tja uvrstil - Suarez lahko igral v finalu. Pri odločitvi, da mu ne izreče prepovedi igranja na dveh tekmah se je Fifa sklicevala na člen v pravilniku, ki določa, da se izreče tekma prepovedi nogometašu, ki prepreči tekmecem čisti zadetek.

Brez polfinalnega nastopa je ostal tudi obrambni igralec Jorge Fucile, ki je proti Gani prejel drugi rumeni karton. Dobra novica za urugvajskega selektorja Oscarja Tabareza je, da je branilec Diego Godin, ki v četrtfinalu ni mogel igrati zaradi poškodbe stegna, ponovno treniral.

Prvi zvezdnik Urugvaja Diego Forlan je na Twitterju (https://twitter.com/diegoforlan7) objavil posnetek slavja Urugvajcev po loterijski zmagi nad Gano. Strelec gola v 55. minuti je posnel soigralce kako z navijači dolgo v noč (oziroma jutro, saj se je tekma končala ob 23.00 po lokalnem času) proslavjajo v plesni dvorani svojega hotela v Johannesburgu.