(Ne)gol Franka Lamparda je buril duhove. Foto: EPA
(Ne)gol Franka Lamparda je buril duhove. Foto: EPA

Irmatovu bosta na dvoboju med Urugvajem in Nizozemsko kot pomočnika pomagala Rafael Iljasov in Bakhadir Kočkarov, četrti sodnik bo Japonec Juiči Nišimura. Irmatov je sodil že na otvoritveni tekmi prvenstva med JAR-om in Mehiko ter v četrtfinalu med Nemčijo in Argentino.

Kassai najmlajši sodnik na prvenstvu
Na tekmi med Nemčijo in Španijo bosta Kassaiju asistirala rojaka Gabor Eros in Tibor Vamos, četrti sodnik bo Frank De Bleeckere (Belgija). Kassai je najmlajši sodnik na prvenstvu, brez večjih napak pa je že odsodil tekme Brazilija - Severna Koreja, Urugvaj - Mehika in ZDA - Gana v osmini finala.

Za finale v igri še deseterica
Na prvenstvu je ostalo še deset sodnikov, med njimi seveda ni več niti Jorgeja Larrionde, ki na tekmi osmine finala med Nemci in Angleži (4:1) ni priznal veljavnega zadetka Franka Lamparda oz. bolje rečeno: njegov pomočnik ga ni videl.

Espinosa priznal napako
Mauricio Espinosa
je dejal: "Strel je bil nenaden, tako da ga nisem dovolj dobro videl, čeprav sem bil na pravem mestu. Med polčasom v garderobi nismo videli posnetka, vendar smo čutili, kaj se je zgodilo. Šele v posnetku na televiziji smo ugotovili napako. Žalosten sem, ker smo se dolgo pripravljali na prvenstvo. Vendar to moraš sprejeti, življenje gre naprej."