Srečko Katanec bo imel v Mariboru s svojimi varovanci težko nalogo. Foto: EPA
Srečko Katanec bo imel v Mariboru s svojimi varovanci težko nalogo. Foto: EPA

Slovenski nogometaši so v Ukrajini na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 izgubili z 2:0. "Ukrajina je dobra ekipa, imajo nekaj posameznikov, ki izstopajo. Bili smo neučinkoviti. Če na takšni tekmi ne daš gola iz prve ali druge priložnosti, je težko. Rezultat je izredno težek. Glave moramo dati gor in si nekaj izmisliti za povratno tekmo. Nihče ne more reči, da si fantje niso želeli in niso hoteli. Ukrajinci so čvrsta ekipa, prejeli so samo štiri zadetke v kvalifikacijah. Fizično so kar močni. Tudi oni pa imajo neke slabosti, v prvem polčasu smo jih prebili, kjer so najšibkejši. Škoda, da nismo dosegli zadetka, ker bi šla v tem primeru tekma v drugo smer," je še dejal Katanec.

Mihail Fomenko, selektor Ukrajine, je razmišljal takole: "Drugi polčas je bil malo slabši kot prvi, ampak igralci so bili ves čas osredotočeni. Seveda sem zadovoljen z igro in izidom. Mogoče bodo na drugi tekmi kakšne spremembe. Dobili smo določene izkušnje, trudili se bomo, da ne ponovimo napak iz preteklosti."

Kapetan Slovenije Boštjan Cesar je bil seveda razočaran: "Ni lahko, ko izgubiš takšno tekmo. Poskušali se bomo čim prej regenerirati in v Mariboru bolje odigrati tekmo. Oni so svoje priložnosti izkoristili, mi ne. Gole smo prejeli malo preveč naivno iz protinapadov. Vedeli smo, da so zelo trda ekipa."

Cesar: Gole smo prejeli malo preveč naivno
Katanec: Ne bom vrgel puške v koruzo
Cesar: Gole smo prejeli malo preveč naivno
Katanec: Ne bom vrgel puške v koruzo