Boštjan Cesar dres Chieva nosi od poletja 2010. V italijanskem prvenstvu je v treh sezonah odigral 80 tekem in dosegel tri zadetke. Foto: Aleš Fevžer
Boštjan Cesar dres Chieva nosi od poletja 2010. V italijanskem prvenstvu je v treh sezonah odigral 80 tekem in dosegel tri zadetke. Foto: Aleš Fevžer

Pozimi, prav na zadnji dan prestopnega roka, je bil Cesar na pragu prestopa v Sampdorio, s katero se je že dogovoril, a ni prišlo tudi do dogovora med kluboma. "Za podaljšanje sodelovanja s Chievom se nismo dogovorili in mislim, da se tudi ne bomo. Skupnega jezika nismo našli tako rekoč nikjer," je pred februarsko tekmo proti Bosni in Hercegovini dejal Cesar, ki v tistem času (tudi zaradi težav s hrbtom) ni bil več "zabetoniran" v udarni postavi italijanskega prvoligaša.
Jokić odšel, Lazarević prišel
Konec maja na zboru pred tekmama proti Turčiji in Islandiji ni bil več tako neomajen in iz njegovih besed je bilo razbrati, da bi vendarle lahko ostal v Veroni. Ljubljančan, ki bo v torek dopolnil 31 let, je tedaj zatrdil, da se z vodilnimi možmi kluba pogovarja o morebitni novi pogodbi, ni pa se želel opredeliti, ali je bližje temu, da ostane v Chievu ali se preseli drugam. Omenil je le, da se zanj zanimajo tudi nekateri drugi italijanski klubi in moštva iz drugih držav. Zdaj je jasno, da bo nadaljeval svojo "pustolovščino" pri Chievu, ki je v zadnji sezoni v Serie A zasedel 12. mesto. Cesar je igral na 19 tekmah.

V novi sezoni v svoji družbi ne bo imel več Bojana Jokića, ki je pred dnevi odšel v Villarreal, bo pa njegov soigralec Dejan Lazarević (nazadnje Modena). Novi trener rumeno-modrih je Giuseppe Sannino, ki je lani vodil Palermo.
Alen Jogan v Parmo
Kot del sodelovanja med Gorico in Parmo je iz novogoriškega kluba v Parmo odšel prvi nogometaš. To je 27-letni branilec Alen Jogan. Gorica se je v soboto na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom sezone (prihodnjo nedeljo bo igrala v Kranju) s hrvaškim prvoligašem Istro 1961 razšla brez zadetkov.
Mörec se je v Kazahstanu pridružil Semlerju
30-letni Mitja Mörec, nekdanji slovenski reprezentant, je podpisal dveinpolletno pogodbo s kazahstanskim drugoligašem Kaisarjem. Poleg zdaj že nekdanjega igralca Mure v Kaisarju igra tudi Borut Semler kot posojeni nogometaš Šahtarja iz Karagande. Kaisar je trenutno na tretjem mestu druge lige in s tekmo manj zaostaja pet točk za vodilnim moštvom.