Samirja Handanovića so povezovali s prestopom v Barcelono, a je Moratti utišal vse govorice. Foto: Reuters
Samirja Handanovića so povezovali s prestopom v Barcelono, a je Moratti utišal vse govorice. Foto: Reuters
Massimo Moratti
Massimo Moratti v prestopnem roku ne bo vlagal veliko v nove okrepitve. Foto: EPA

V intervjuju za uradno stran kluba je bil Moratti nedvoumen. Na vprašanje, ali namerava zadržati Handanovića in Fredyja Guarina ter zgraditi moštvo okoli njiju, je prvi mož Interja povedal: "Da. To sta za nas ključna igralca, še posebej Handanović. Guarin pa ima izjemen potencial in lahko postane eden najboljših igralcev, a mora biti bolj konstanten."

Moratti ima kljub slabi sezoni še vedno zaupanje v trenerja Andreo Stramaccionija: "Imeli smo preveč težav s poškodbami, da bi lahko ocenil njegovo delo. Izgubili smo precej tekem, za kar bi mu lahko dal negativno oceno in morda krivdo pripisal neizkušenosti. Toda imeli smo toliko poškodb, da mu je v teh okoliščinah težko dati negativno oceno."

Govorice, da je trener Napolija Walter Mazzarri blizu Interja, je Moratti zanikal: "Zaupam našemu trenerju in nočem razmišljati o drugih možnostih."

O zvenečih okrepitvah Moratti za zdaj ne razmišlja: "Lahko zgradimo ekipo okoli obetavnih mladeničev, ki jih imamo, in dokončamo moštvo, ki smo ga zaradi številnih poškodb videli le v polovici sezone. Lahko čakamo in vidimo, ali se bo ponudila priložnost za kakšen dober nakup. Na splošno pa menim, da že imamo igralce, ki tvorijo jedro ekipe."

Na opazko, da številni mislijo, da se je Moratti prenajedel uspehov in da nima več motivacije kot nekdaj, pa vodja Interja odgovarja: "Ne vem, kdo to govori. Nikoli nimam zadosti, tudi če zmagam. Vedno gledam proti naslednjemu dnevu. Moji načrti so dolgoročni, tisti, ki bodo dali rezultate."

Inter je krog pred koncem Serie A na devetem mestu in je ostal brez evropskih nastopov v prihodnji sezoni. Za vodilnim Juventusom zaostaja kar 33 točk.