Po Belgiji, Avstriji, Rusiji, Grčiji, Hrvaški in Izraelu je Indonezija naslednja država v karieri Nastje Čeha, ki je nekoč bil med najboljšimi slovenskimi nogometaši. Foto: EPA
Po Belgiji, Avstriji, Rusiji, Grčiji, Hrvaški in Izraelu je Indonezija naslednja država v karieri Nastje Čeha, ki je nekoč bil med najboljšimi slovenskimi nogometaši. Foto: EPA

Čeh, ki je bil nazadnje član izraelskega kluba Maccabi Petah Tikve, je postal član enega najuspešnejših indonezijskih klubov, ki pa trenutno v indonezijskem prvenstvu zaseda šele 11. mesto.

"To je nova izkušnja zame. Poznam pogoje v indonezijskem nogometu, o katerem sta mi pripovedovala prijatelj Saša Zečević in moj agent," je za Goal Indonesia povedal Čeh, za katerega bo to že dvanajsti klub v karieri, katere vrh je bilo igranje v dresu Cluba Bruggea in nastopanja v Ligi prvakov.
Pred 10 leti igral na SP-ju
34-letni Ptujčan je priznal, da se bo moral še privaditi na razmere v Medanu, ki leži na severu otoka Sumatre, a se je takoj po prihodu že takoj pridružil novim soigralcem na treningu. V novem klubu bo slovenski napadalni vezist nosil številko 33, ob Srbu Zečeviću pa je edini Evropejec v klubu. Ni pa Čeh prvič v Indoneziji, saj je novinarjem razkril, da je bil pred devetimi leti že na dopustu na Baliju.

Čeh je zbral 46 nastopov za Slovenijo in pri tem dosegel šest golov. Leta 2002 je bil tudi član Katančevega moštva, ki je igralo na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Zaigral je na dveh tekmah, na srečanju s Paragvajem pa je bil kot rezervist izključen samo po 19 minutah igre.

Pri Kosti pustil milijone in hišo
Potem ko je leta 2005 zapustil Brugge in Belgijo, so se zanj in njegovo kariero začele težave. Zabredel je v odvisnost od stav, zaradi katerih je moral prodati tudi več nepremičnin. Ob aferi nelegalne stavnice Kosta se je razkrilo, da je Čeh Kosta Turnerju vplačal kar za 2,53 milijona evrov stav, posledica česar je bil med drugim tudi prepis družinske hiše v last prvoobsojenega v največjem stavniškem procesu v Sloveniji.