Nemanja Maksimović v zračnem boju z Boschilio. Foto: EPA
Nemanja Maksimović v zračnem boju z Boschilio. Foto: EPA

Mladi orli so v Aucklandu povedli v 70. minuti, ko je po predložku Andrije Živkovića zadel Staniša Mandić. V vodstvu so bili samo tri minute. Po preigravanju je izenačil Andreas Pereira. Odločitev je padla dve minuti pred koncem podaljška, ko se je po kombinaciji Živkovića in Stefana Ilića Maksimović izognil prepovedanemu položaju, se sam znašel pred Jeanom ter zadel za presenetljivo slavje. Maksimović je sezono in pol blestel v dresu Domžal, februarja pa se je preselil v Kazahstan k Astani.

Srbi, ki so jih na tribunah podpirali številni izseljeni rojaki, so v izločilnih bojih vedno igrali podaljšek. V osmini finala Madžarsko in v polfinalu Mali so izločili po podaljšku, v četrtfinalu pa so bili po enajstmetrovkah boljši od ZDA. V boju za tretje mesto je Mali s 3:1 ugnal Senegal. Za najboljšega nogometaša turnirja je bil izbran Malijec Adama Traore, najboljši vratar pa je postal Srb Predrag Rajković. S po petimi goli sta bila najboljša strelca Madžar Bence Mervo in Ukrajinec Viktor Kovalenko.

To je prvi naslov srbskih mladih nogometašev. Leta 1987 je v Čilu mladinsko svetovno prvenstvo osvojila Jugoslavija, sicer pa je s šestimi naslovi najuspešnejša reprezentanca tovrstnih tekmovanj Argentina. Brazilija ima pet naslovov.