Takole je Kevin Kampl v 65. minuti premagal Huga Llorisa. Foto: Reuters
Takole je Kevin Kampl v 65. minuti premagal Huga Llorisa. Foto: Reuters
Pierre Emerick Aubameyang je moral sredino tekmo Borussie spremljati s tribune. Foto: Reuters

v Londonu.

Slovenski vezist je odločil ključni dvoboj 4. kroga Lige prvakov med Tottenhamom in Bayerjem (0:1), ki je Nemce močno približal uvrstitvi v osmino finala. Kampl je zadel v 65. minuti, ko se je odlično odzval po odbitku in z desnico s šestih metrov matiral Huga Llorisa.

Za Kampla je to prvi letošnji gol na 14 tekmah in drugi v Ligi prvakov. Prvega je dosegel oktobra lani proti Romi (4:4).

"Od prve minute smo se proti moštvu odličnih posameznikov dobro držali in imeli veliko priložnosti. K sreči smo eno le izkoristili. Tudi nekaj sreče je bilo pri mojem zadetku," je povedal Kampl, ki je edini član Bayerja, ki je na predhodnih 13 tekmah v sezoni igral od začetka do konca. Na Wembleyju ga je bil trener zaradi poškodbe stopala prisiljen zamenjati v 85. minuti. Kako huda je poškodba, še ni znano. "Upam, da ni prehudo. Rad bi igral že v soboto proti Darmstadtu," je povedal Kampl.

Na Wembleyju je bilo 85.500 gledalcev, kar je navdušilo tudi trenerja Rogerja Schmidta: "Neverjetno vzdušje, izjemna kulisa. Naše moštvo je s sobotno zmago v Wolfsburgu dobilo samozavest, tokrat smo imeli tudi nekaj sreče, ki pa si jo moraš priboriti. Kevin je vtekel in ostal ledeno hladen," je o Slovencu, ki je zaznamoval tekmo, povedal Schmidt. Bayer je na lestvici na drugem mestu, dve točki za Monacom in dve pred Tottenhamom.

Zakaj je Aubameyang pristal na tribuni?
V Nemčiji pa zmaga Bayerja vendarle ni prva tema. Vsi namreč govorijo o igralcu, ki sploh ni stopil na zelenico: Pierru Emericku Aubameyangu. Napadalec dortmundske Borussie, ki je z 1:0 premagala Sporting, je bil presenetljivo na tribuni in ne v prvi postavi.

Ko so ga kamere pokazale, kako sedi na tribuni, oblečen v plašč in s klobukom na glavi, so se navijači spraševali, zakaj. V ponedeljek so imeli igralci Borussie prost dan, odlični napadalec pa je odšel v Milanu, kar je v nasprotju s klubskimi pravili. Igralci lahko odidejo le v primeru, da med tednom ni na sporedu nobene tekme.

"Zelo težko se mu je bilo odpovedati, ampak nismo imeli druge možnosti. Odločitev o tem je padla v torek popoldne," je povedal trener Thomas Tuchel. Vodstvo Borussie zatrjuje, da bo odlični napadalec v soboto na tekmi nemškega prvenstva proti Hamburger SV-ju spet v kadru.

27-letnik je trenutno eden izmed najbolj vročih napadalcev na svetu. Zanj naj bi se zanimali Real Madrid, Manchester City in Paris SG.