Bo Ivan Simič po 7. aprilu še opravljal vlogo predsednika NZS-ja? Foto: MMC RTV SLO
Bo Ivan Simič po 7. aprilu še opravljal vlogo predsednika NZS-ja? Foto: MMC RTV SLO
Se ponavlja korejska zgodba?
Nogometna pravljica dobila črno piko

Na skupščini bo s tajnim glasovanjem o Simičevi odstopni izjavi odločalo 29 delegatov. Odloča večina, torej 51 % oziroma 15 delegatov.

Anketa: Komu bolj verjamete v sporu glede delitve denarnih nagrad?
- Kapetanu Robertu Korenu;
- Predsedniku NZS-ja Ivanu Simiču.

Simič, po poklicu pravnik in finančnik, je, potem ko so ga nekateri slovenski nogometni reprezentanti označili za "glavnega krivca vseh težav", v četrtek NZS-ju ponudil odstop. K tej odločitvi ga je v največji meri povedel spor z nogometaši, ki so zahtevali 195 tisoč evrov dodatnih nagrad.

Vse skupaj se je začelo 2. marca
V torek, 2. marca, so se NZS in nogometaši le dogovorili, varovanci Matjaža Keka pa so nato podpisali še pogodbe. Po prijateljski tekmi s Katarjem, ki jo je slovenska izbrana vrsta dobila s 4:1, pa so se razmere le še poslabšale.

Po omenjeni tekmi je kapetan Robert Koren podal nekaj ostrih izjav. "Rad bi povedal, da je sam predsednik podal v medije nekorektne izjave. Igralci smo na to povedali, kar smo imeli, strinjali smo se z vsem in podpisali pogodbo," je dejal 29-letnik, ki si kruh sicer služi pri angleškem West Bromwich Albionu in dodal: "Toda predsednik je nekorekten, z njim ni komunikacije. Imamo problem vzpostaviti komunikacijo. Tudi te stvari, ki jih je on posredoval medijem, ne držijo, tako da smo s tega stališča igralci zelo razočarani."

Simič je v intervjuju za MMC še dodatno razložil vzroke za svoj ponujeni odstop, hkrati pa izrazil razočaranje nad "tistimi, ki jim je omogočil vse".

Se ponavlja korejska zgodba?
Nogometna pravljica dobila črno piko