Nogomet
Matic Črnic
Matic Črnic se seli v Domžale. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Po Trajkovskem v Domžalah še Črnic

Janža odhaja v Ljudski vrt
7. januar 2015 ob 15:20,
zadnji poseg: 7. januar 2015 ob 15:58
Domžale - MMC RTV SLO

Nogometni klub Domžale se je po Dejanu Trajkovskem iz vrst Maribora okrepil še z Maticem Črnicem. 22-letni bočni napadalec je s klubom ob Kamniški Bistrici obljubil zvestobo do konca sezone 2017/18.

V Ljudski vrt pa je odšel Erik Janža, ki je pogodbo z aktualnimi državnimi prvaki sklenil že decembra. "Z Erikovo odločitvijo, da z nami ne podaljša pogodbe, smo bili postavljeni v težko situacijo, ki nam jo je uspelo razrešiti. V dogovoru z Mariborom smo dobili nadomestilo na položaju levega bočnega branilca, veliko okrepitev v Maticu Črnicu in še del nadomestila," je dejal športni direktor Matej Oražem.

Z dogovorom so zelo zadovoljni
Dodal je: "Po mojem mnenju je sklenjen posel v interesu obeh klubov in predvsem v korist treh mladih igralcev ter slovenskega nogometa. Tako za NK Maribor kot tudi za NK Domžale so poletne tekme v evropskih kvalifikacijah najpomembnejši del sezone in z doseženim dogovorom se bomo oboji na te preizkušnje lahko kar najbolje pripravili. Z dogovorom smo zelo zadovoljni. Naše sodelovanje z NK Maribor je zelo zgledno že več let, zato se ob tej priložnosti znova zahvaljujem Zlatku Zahoviču in Bojanu Banu za korekten odnos in sodelovanje."

Domžalčani so v zadnjem času ob obeh novincih pogodbo podaljšali še z Nejcem Skubicem, Urošem Korunom, Dejanom Milićem, Darkom Zecem, Zenijem Husmanijem, Aladinom Šišićem in Benjaminom Morelom.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
Anfield1892
# 07.01.2015 ob 15:34
Treba je priznati, da so Domzale sklenile zelo dober posel. Dobili so dva zelo perspektivna igralca, izgubili pa enega + se nekaj denarja zraven. Za Janzo pa tudi dobra stvar, kjer bo kot resni kandidat za reprezentanco imel moznost igranja vecjega stevila tezkih tekem kot doslej.
P.S. Ko bi le nasa Olimpija znala napraviti kaj taksnega a zal zaenkrat nisem optimist.
BABC123
# 07.01.2015 ob 18:09
Se pogovarjal z ljudmi, ki dobro poznajo dogajanje v Mariboru. Črnic je neverjetno talentiran igralec, hiter, smer menja kot za šalo, njegov problem je samo glava. Mali zaho je baje mnogo slabši kot on.Kot je izjavo eden njegovih trenerjev, ga čaka tovornjak z denarjem ampak glava ne zna. Ok mlad je še in če ga bodo postavili na realna tla bo hitro prerasel Domžale. No bomo videli.
angryjoe
# 07.01.2015 ob 16:27
Zna se zgoditi, da Črnic raztura.
Giroud
# 07.01.2015 ob 16:22
Dober posel tako za Maribor (dobil levega bočnega branilca reprezentančnega kova), kot za Domžale, ki so dobili dva potencialna igralca, ki sta se že izkazala v dresu Maribora (Črnic, Trajkovski), ki sta v Mariboru postala odveč. Sam tega ravno ne razumem (Morda nešportno življenje?)

Upam, da oživita svoji karieri, medtem ko Janži želim, da napreduje saj imamo na položaju levega bočnega branilca problem. Jokič je poškodovan, pa tudi zadnjih nekaj let ni več pravi. Struna je povprečnež, Viler ima vidne pomanjkljivosti v obrambi.
zogg
# 07.01.2015 ob 18:20
@Giroud: Za Črnica mi je kolega, ki Matica tudi osebno pozna, razlagal, da sta za to, da je v tej sezoni na stanskem tiru glavna dva razloga: pivska martineja z Cvijanovićem potem pa še verjetno večji greh, ko se je sprl z Luko Zahovičem. Sam bi naj hotel že poleti zapustit klub, vendar mu niso pustili in so ga raje kazensko dali v B ekipo
Bivši uporabnik
# 07.01.2015 ob 16:03
zvestobo ni obljubil do konca sezone ampak 3 leta in pol
n.big
# 07.01.2015 ob 21:07
v Mariboru je dovolj prvi razlog. verjamem, da vsakdo še raje vidi razloge drugje, kot pri sebi. domžale tako dobrega bočnega napadalca nimajo. mi smo ga streznili v b ekipi. mislim, da bo zdaj poln želje pokazal, da je pravi.
kucheysh
# 07.01.2015 ob 22:20
To z domačimi igralci je zanimiva zgodba. V Mariboru se jim res hitro odrečejo (zdaj Črnic, še prej Radan). Saj drugod ni kaj veliko drugače. Domžale imajo recimo najboljši mladinski pogon v državi, pa jih zelo malo pride v prvo ekipo. Raje jih prodajajo kot otroke, za člane pa navozijo igralce od vsepovsod, s tujci vred.

Seveda je tu potem še skrajni primer Olimpije, ki je ravno danes odslovila Jurčevića in Corna, tako da je edina ekipa v ligi brez doma vzgojenega igralca.
Ladu
# 07.01.2015 ob 17:02
Še dva naj iz MB pripeljejo (šala) pa bo še na strani Domžalčanov tak motiv, da bo do konca sezone še kako zanimivo.
DirtySanchez
# 07.01.2015 ob 18:12
Danes je praznik po Evropi...

Germany/Brazil/2015

:D
James Moriarty
# 07.01.2015 ob 23:48
slamič, vrjemi da Kramariča Mamič ni spustil. Zajeten del odškodnine roma Dinamu, vrjetno še kaki procenti od naslednje prodaje.
Zato je tudi ZZ rekel ne. Že sama odškodnina pol milijona (pa dobro ajde) pol pa še nabite klavzule.
kozjan
# 07.01.2015 ob 15:37
Prihajata dve pumpi.
kučkučki
# 08.01.2015 ob 22:08
takšnih igralcev kot je črnic je v mariborski kadetski in mladinski ekipi že vsaj 5
mrjaaw
# 07.01.2015 ob 16:53
SAMO MARIBOR!
slamič
# 07.01.2015 ob 21:56
Prestop Črnica iz MB v Domžale me spominja na prestop Kramariča iz Dinama v Rijeko. Zdaj vidimo kako se je končalo za Mamiča. Ne bi se čudil, če se bo ZZ pri tem prestopu znašel v koži njegovega velikega vzornika.To da so izpustili Črnica je velika napaka in velik plus za Domžale. Pripeljejo pa Volaša, upajo na Velikonjo, ki pa ne bo šel še enkrat v Mb. Že prejšnji prestop je bil njegova življenjska napaka. Če bi šel takrat v Olimpijo bi se v paru z Vršičem nadeval golov, tako pa je propadel. Tokrat se bo zagotovo bolje odločil..
Flegmatik
# 07.01.2015 ob 22:01
A to je načrtno, da se v NKMB losajo vseh, ki so rojeni v Mariboru? Se pravi, vsi drugi dobrodošli, samo domači ne? Ali je pač to znak, da Mariborčani nimajo neke kvalitete? Pomoje to zadnje...
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo