Takole je Jamie Vardy zadel za zmago nad Turki. Foto: Reuters
Takole je Jamie Vardy zadel za zmago nad Turki. Foto: Reuters

Angleži so odlično začeli tekmo, saj je že v tretji minuti mrežo zatresel Harry Kane. Najboljši strelec Premier lige je bil v trenutku podaje soigralca pri Tottenhamu Deleja Allija v prepovedanem položaju, a je sodniška piščalka ostala nema in turška obramba je "pozabila" na Kaneja. Deset minut pozneje so gostje izenačili. Volkan Sen je prodrl po desni in poslal žogo pred gol, mrežo pa je zatresel Hakan Calhanoglu.

V 72. minuti je imel Kane lepo priložnost, da znova Anglijo popelje v vodstvo. V protinapadu je Jamieja Vardyja podrl Mehmet Topal, a je Kane z bele točke meril mimo vrat. Razigrani Vardy je bil na koncu junak, potem ko je v 83. minuti zadel za zmago. Gary Cahill je streljal z glavo. Volkan Babacan je žogo odbil, ob tem pa ga je oviral Ismail Köybasi. Žoga je prišla do Vardyja in napadalec Leicesterja jo je pospravil v mrežo.

Turki v Sloveniji junija, Angleži oktobra
Roy Hodgson ni mogel računati na nogometaše Manchester Uniteda, ki so igrali v soboto finale pokala FA, in - razen Jordana Hendersona - na nogometaše Liverpoola, ki so imeli v sredo finale Evropske lige. Pri Turčiji je manjkal prvi zvezdnik in kapetan Arda Turan, ki ima še obveznosti z Barcelono.

Turški nogometaši bodo med pripravami na EP igrali tudi s Slovenijo. V Stožicah bo tekma 5. junija, Angleži pa so slovenski nasprotnik v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Angleži v Slovenijo prihajajo 11. oktobra.

ANGLIJA – TURČIJA 2:1 (1:0)
Kane 3., Vardy 83.; Calhanoglu 13.
Kane je v 72. minuti zapravil 11-m.

Anglija: Hart, Rose, Cahill, Stones, Walker, Dier, Wilshere (66./Henderson), Alli, Sterling (73./Drinkwater), Vardy, Kane.

Turčija: Babacan, Gönül, Topal, Balta, Erkin (70./Tekdemir), Inan, Tufan (87./Erdinc), Calhanoglu (78./Sahan), Sen (84./Özetkin), Özyakup (70./Köybasi), Tosun.