Franck Ribery je eden izmed najbolj priljubljenih igralcev pri navijačih Bayerna. Foto: EPA
Franck Ribery je eden izmed najbolj priljubljenih igralcev pri navijačih Bayerna. Foto: EPA

Ribery je podaljšal za dve leti, tako da bo na Bavarskem ostal do leta 2017. 35-letni van Buyten je podpisal za naslednjo sezono.

Za Riberyjem je najuspešnejša sezona, odkar se je leta 2007 pridružil Bayernu. V Bundesligi je dosegel 10 zadetkov in bil podajalec pri 14. "To sem obljubil navijačem in zdaj je pogodba podpisana. Zame in mojo družino je München drugi dom. Prepričan sem, da bomo v naslednjih letih še osvojili lovoriko ali dve," je povedal 30-letni Francoz.

Neverjetno povpraševanje za vstopnice
Iz Münchna so še sporočili, da vstopnic za Bundesligo za naslednjo sezono skorajda ni več na voljo. Že danes so razprodali 16 od 17 domačih tekem naslednje sezone.

K številnim rekordom letošnjega leta bodo lahko v bavarskem klubu dodali še enega: le pet dni po koncu sezone 2012/13 in devet tednov pred začetkom nove namreč ni več mogoče dobiti nobene vstopnice. Izjema je le dvoboj s Hoffenheimom, za katerega so prodali 68.000 vstopnic. Kapaciteta Allianz Arene je 71.000 navijačev.

"Za 16 tekem Bundeslige smo prejeli med 80.000 in 140.000 prijav za nakup vstopnic, le za tekmo s Hoffenheimom se je, tudi zaradi pozne odločitve o igranju v dodatnih kvalifikacijah, prijavilo 'le' 68.000 vstopnic željnih navijačev," so ponosno zapisali. V naslednji sezoni bo na voljo 39.000 letnih vstopnic, ostale so bile na voljo kot posamične.

Skupno si bo domače tekme tako ogledalo 1,2 milijona navijačev.