Nogomet
Maribor
Maribor je na dobri poti, da ponovi lanski dosežek in zmagi v državnem prvenstvu doda še pokalno lovoriko. Foto: Aleš Fevžer
Goran Cvijanović je leta 2010 iz Gorice prestopil k Mariboru. Foto: BoBo

Dodaj v

Šimundža napoveduje gledljiv finale z veliko lepimi potezami

V sredo pestro dogajanje na štadionu Bonifika
19. maj 2014 ob 16:53,
zadnji poseg: 19. maj 2014 ob 17:16
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Nogometašem Maribora bodo v boju za novo dvojno krono v sredo v finalu pokala v Kopru nasproti stali Goričani, ki bodo največ pozornosti posvečali Goranu Cvijanoviću.

Bonifika bo v sredo ob 20.30 prizorišče finala nogometnega pokala Slovenije. Pomerila se bosta branilec naslova in državni prvak Maribor ter italijansko obarvana Gorica. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Milec: "Drugo mesto ne šteje nič"
Osemkratni pokalni prvaki Mariborčani bodo po novi osvojitvi državnega naslova malce razbremenjeni, a poudarjajo, da si še kako želijo tudi pokalno lovoriko, saj je dvojna krona njihov cilj. "Ko enkrat prideš do finala, si pač želiš zmago. Drugo mesto nič ne šteje. Mislim, da bo zelo odprta tekma. Ampak če bomo odigrali tako tekmo, kot smo jo pred časom, ko smo jih v Mariboru premagali z 2:0, potem mislim, da nova dvojna krona ne bi smela izostati. Smo v dobri formi," meni branilec Maribora Martin Milec.

Gledalci naj bi prišli na svoj račun
Trener Ante Šimundža napoveduje gledljiv nogomet, a brez divjanja. "Pokal je specifično tekmovanje, ki nima zveze s prvenstvom. Tu odloča le ena tekma. Ne pričakujem divjanja z ene ali druge strani. Kako bo sama tekma potekala, bo precej odvisno od nas. Če se bomo postavili tako, kot znamo, če bomo mentalno in fizično na ravni, na kateri znamo biti, potem se lahko razplete po naših željah. Enako pričakujem od Gorice, tako da bo to zanimiva tekma, v kateri ne bo manjkalo dobrih potez. Nogomet se vendarle igra zaradi tega, da je gledljiv in da gledalci pridejo na svoj račun."

Apolloni napoveduje odprto igro
Dvakratna pokalna zmagovalka Gorica bo po skoraj desetih letih spet igrala v finalu. "Igramo proti ekipi, ki ni slučajno prvak, z veliko prednostjo je dobila prvenstvo. To je povsem zasluženo. Maribor je izkušena ekipa, obvlada svoje delo, zna tako težke kot dobre trenutke obrniti sebi v prid. Na to se moramo pripraviti. Zato je potrebna dobra taktika, ni pa odločilnega pomena. Res se moramo motivirati, igrati odprto, a biti hkrati precej osredotočeni in pozorni," pravi trener gorice Luigi Apolloni.

Goričani pametno v boj proti favoritu
Njegov varovanec Matija Širok meni, da motivacija ni vprašljiva, bo pa treba igrati pametno. "Motivacija je zelo velika. Dali bomo vse od sebe, da v Kopru zmagamo. Ne le da potrdimo uvrstitev v Evropo, ampak da vse skupaj nadgradimo," pravi Širok in dodaja: "Gotovo je Maribor najboljša ekipa v slovenski ligi, zato se bomo tekme lotili previdno. Najpomembnejše je to, da igramo pametno in da, če slučajno prejmemo zadetek, nadaljujemo potrpežljivo, saj vemo, da zna Maribor kaznovati vsako napako."

Cvijanović in pravilo bivšega
Tako Mariborčani kot Novogoričani bodo v finalu lahko računali na praktično vse svoje najboljše može. V goriškem taboru bodo najbrž pazili predvsem na nekdanjega soigralca. "V Mariboru so vsi, ki igrajo v prvi enajsterici, in tisti, ki so na klopi, enako nevarni. Mogoče moramo biti malo bolj pazljivi na Gorana Cvijanovića, saj vedno, ko igra proti Gorici, da gol," je malce v šali še dejal Širok. Ob moškem finalu bo dogajanje na Obali popestril še finale ženskega pokala med Teleingom Pomurjem Beltinci in Rudarjem Škale (ob 18.00) ter pokalni finale mladincev (Maribor - Koper).

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
rokatina
# 19.05.2014 ob 18:01
...končno bo Bonifika polna.Mariborskih navijačev seveda.
ElTorro
# 19.05.2014 ob 18:00
To, da se finale igra v Kopru, je poteza, ki je razumljiva verjetno samo vodilnim na NZS.
Letos še to nekako gre skozi, Gorica je blizu. Lani, ko sta igrala Maribor in Celje, je bil to nesmisel prve vrste.

Nekako razumem, da ne želijo dati tekme v Ljudski vrt, kjer bi bilo največ gledalcev....NKMB je vendarle favorit za uvrstitev v finale in zmago, in favoritu ne želijo dati še prednosti domačega terena. Ampak, nogomet se igra za gledalce.....v LV bi na tekmo verjetno prišlo kakih 7.000 gledalcev....v Kopru jih je bilo lani 1.500....letos morda kakšnih 1.000 več, ker namesto Celja igra bližnja Gorica.
Fissico
# 19.05.2014 ob 17:43
Morda bi bilo smotrno omeniti še sodniško šestorko:

Skomina - Vukan - Praprotnik, dodatna sodnika Žnidaršič - Ponis, četrti sodnik Vidali.

Zelo verjetno se tvori Skominova trojka za mednarodne tekme v bližnji prihodnosti.
malidelnicar
# 19.05.2014 ob 19:29
Upajmo, da bo Bonifika polna.
Pričakujem 5.000 gledalcev.
marialorca
# 19.05.2014 ob 20:48
HAY, fantje, resno vprašanje ... pokal NK MB ali GORICI, PARMI ali NK MB .... kdo pa bo igral 2014 SUPERpokal .... OLIMPIJA in MARIBOR, kot jeseni 2013 ? ..... Zakaj že ? ... ALI PA ? ... glasujem za PARMA : MARIBOR .... bodo ZZ-jevi vsaj eno fajn pripravljalno tekmo odšpilali :D :D :D
infostriker
# 19.05.2014 ob 19:59
@tenisač

Kdo še Ljubljano sploh resno jemlje? Ljubljana nima F od fuzbala in zagotovo bo v Kopru 5x boljše vzdušje kot pa če bi igrali v bledih Stožicah. Napovedano je lepo vreme, štajerci in primorci pa itak vedno poskrbijo za dobro vzdušje.
alkum
# 19.05.2014 ob 18:10
Upajmo,da Skomina in njegova ekipa ne bo ponavljala napak iz evropskih tekem,kjer je na žalost izgubila na kvaliteti in ne sodi več tako pomembnih tekem,kot jih je še lani!!
FranzFerdinand
# 19.05.2014 ob 19:43
Se mi tudi zdi da se NZS po najboljših močeh trudi, da nogomet ne bi dobil neke popularnosti. Finale že drugič zapovrstjo v Kopru? Zakaj? A so računali da se bo Koper uvrstil v finale? Dejstvo je, da bi bilo najbrž res največ gledalcev v MB, je pa tudi dejstvo da je bil MB prvi favorit. Mogoče bi bilo najbolj pametno odigrat dve finalni tekmi. Obisk bi bil sigurno boljši.
nenn0
# 21.05.2014 ob 10:31
Danes je finale pokala, pa moram brskat po podstraneh, da najdem novico in čas tekme...sramota RTV. Glavno, da imate na naslovni strani dve novici iz NBA. Zato pa z veseljem plačujem RTV prispevek...
n.big
# 20.05.2014 ob 21:01
prav bi bilo, da bi se počakalo in se šele potem ko bi videli, kdo je v finalu. tako se pa reče, Maribor bo verjetno v finalu, dajmo v koper. nič zato, dajte vsaj skomino, da bomo vsaj tu imeli najboljšega in naj zmaga boljši. Maribor!!!
marialorca
# 19.05.2014 ob 19:35
EHHHHH-vseeno, kje je finale, če je tekma LEPA---to sem razumel tako: brani "bratranec" in Gorica vodi 2-0 potem pa MARIBOR "GOL DO DASKE" .... in zmaga 5-3.....Se motim ? Pa kaj, itak sem verjel, da Barcelona RAZBIJE AM, da Benfica dobi EvroLigo, da Dinamo razsiplje Hajduk, ... pa sem kiksal ... torej ...."bratranec" ne bo "popivnal dva gola" ... tudi prav. :D :D :D
tenisač
# 19.05.2014 ob 17:10
Finale bi moral biti ali v Ljudskem vrtu ali v Stožicah, ne pa v Kopru.
pingo69
# 19.05.2014 ob 21:07
škoda , da ne morm v Koper. Glavno, da bo Tava porihtal a ne Katanec?
timkos2
# 19.05.2014 ob 17:15
No jaz pa napovedujem da bo to še kar gledljiv nogomet z veliko previdnosti na eni in drugi strani.
Vendar pa ne morem iu svoje kože in napovedujem tudi veliko napako nekoga ki ga poznam pod imenom Katastrofanović bratranec
rokers
# 19.05.2014 ob 17:42
Dajmo plavi! V sob nezasluženo izgubili, jutri pa po zmago!
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo