Anton Maglica je v 92. minuti poskrbel za remi. Foto: EPA
Anton Maglica je v 92. minuti poskrbel za remi. Foto: EPA

V 11. minuti so gostje povedli. Tino-Sven Sušić je začel akcijo, našel Jeana Evrarda Kouassija, ta pa je s približno desetih metrov matiral Oliverja Zeleniko. Po zaostanku so Zagrebčani vse sile usmerili v napad in 16 minut pozneje izenačili. Marcelo Brozović je izvajal prosti strel, splitska obramba je neuspešno poskusila v prepovedanem položaju ujeti El Arbija Hillelija Soudanija, ki je premagal Lovreta Kalinića.

Hrvaški prvaki so povedli v 54. minuti, ko je po podaji Domagoja Antolića z glavo mrežo zatresel Duje Čop. "Bili" so močno pritisnili, Dinamo pa se je zaprl. V sodnikovem dodatku se je najprej Zelenika izkazal z obrambo, a v gneči se je najbolje znašel Anton Maglica - vratar Dinama je bil tokrat brez moči - in zadel za delitev točk. Večna rivala sta na vrhu državnega prvenstva, Dinamo pa ima točko prednosti pred Hajdukom.

Navijači obeh moštev, sicer veliki nasprotniki Bad Blue Boysi iz Zagreba in Torcida iz Splita, so si delili vzhodno tribuno. Združili so se proti zakonu o "vavčerjih" za nakup vstopnic in ukinitvi gostujočih tribun, navijači pa so sklenili premirje in Zagrebčani so "kolegom" iz Splita odstopili mesto na vzhodni tribuni. Tekma je minila v prijateljskem vzdušju, navijači pa so skupaj skandirali proti prvemu možu Dinama Zdravku Mamiću, in Nogometni zvezi Hrvaške na čelu s predsednikom Davorjem Šukerjem. Incident se je zgodil po tekmi, ko so se domači navijači v bližini stadiona stepli s policijo.