Blatter:
Blatter: "Igralci so vajeni igrati v takih razmerah." Foto: EPA

Predsednik Fife Sepp Blatter je poudaril, da je zadovoljen, ker je urnik tekem SP-ja ostal tak, kot so se dogovorili že oktobra leta 2011. Blatter je predtem zatrjeval, da bo Fifa znova preučila urnik tekem v mestih Fortaleza, Natal, Recife in Salvador, da bi se izognili tropski vročini; tekme se bodo začele ob 13. uri po krajevnem času. "A odločili smo se drugače in z veseljem lahko zatrdim, da je urnik tekem potrjen," je dejal Blatter.

Ob tem se je prvi mož Fife skliceval na SP leta 1986 v Mehiki, kjer so kar nekaj tekem odigrali na visoki nadmorski višini točno opoldne. "Mislim, da so nogometaši vajeni igrati v takšnih razmerah, tako da sam ne vidim težav. Vem, da vsi ne bodo zadovoljni s to odločitvijo, a dejstvo je, da se ne da ustreči prav vsem," je zatrdil Blatter.

Italijanski selektor Cesare Prandelli zaradi bojazni pred vročino predlaga odmore med tekmami. "Igralcem ne morete dati napitkov, saj Fifa zahteva, da so plastenke le ob golih, kar pomeni, da lahko športnik naredi požirek le pred izvajanjem kotov. S tem obstaja nevarnost, da bodo nekateri igralci namenoma poslali žogo v kot, samo da bi se lahko odžejali. To se sicer sliši kot šala, a je nadvse resno," je dejal Prandelli.

Tekme bodo v večini primerov vsekakor ob primernem času za evropske gledalce. Prva tekma dneva se bo začela ob 18. uri, druga ob 21. ali 22. uri in tretja opolnoči. Od osmine finala naprej bodo tekme ob 18. in 22. uri.

Vse tekme si boste lahko ekskluzivno ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.