Ousmane Dembele se brez pojasnila ne udeležuje treningov Borussie že deset dni. Foto: EPA
Ousmane Dembele se brez pojasnila ne udeležuje treningov Borussie že deset dni. Foto: EPA
Hans-Joachim Watzke, Michael Zorc in Peter Bosz
Direktor Hans-Joachim Watzke, športni direktor Michael Zorc in trener Peter Bosz so bili zadovoljni z uvodom v novo sezono Bundeslige. Foto: EPA

Po rekordnem prestopu Neymarja v Paris SG želi Barcelona do konca prestopnega roka okrepiti kader, a pogajanja so trda, saj se klubi zavedajo, da imajo Katalonci na računu veliko denarja in številke gredo v nebo.

20-letni Dembele ima pogodbo s črno-rumenimi do leta 2021, že deset dni ne trenira z moštvom. Odšel je v Francijo, kjer upa, da se bosta Borussia in Barcelona dogovorili za prestop. Vodstvo Dortmundčanov se je odločilo, da morajo Katalonci do nedelje nakazati 150 milijonov evrov.

"Pošteno povedano: možnost prestopa Dembeleja v Barcelono je trenutno manj kot 50-odstotna. Če bo prišlo do prestopa, bomo analizirali naš kader in se nato odločili, če so še potrebne okrepitve," je v pogovoru za televizijsko postajo Sky poudaril Watzke, ki je izjemen finančni poznavalec in je Borussio rešil iz rdečih številk.

Nobenih pogajanj ne bo več, številke so znane
"Ousmane nas ne bo vlekel za nos. Preprosto ni prišel na delo. Nekaj takega je skoraj nepredstavljivo, vendar se je zares zgodilo. Po domače povedano je to 'štrajk' in zaradi tega smo ga do nadaljnjega suspendirali. Zdaj sta samo še dve možnosti. Barcelona mora še ta teden nakazati zahtevano vsoto na naš račun ali pa prestopa ne bo. Nobenih pogajanj ne bo, številke so znane. Dembele je zelo prijazen fant, lepo je vzgojen, zato takega obnašanja nismo pričakovali. Seveda se tudi sam zavedam, kaj sem počel pri 20 letih, ko še nisem bil formirana osebnost," je pojasnil direktor Borussie, ki noče niti slišati o odhodu Pierra-Emericka Aubameyanga, ki si ga je želel Milan. Brez najboljšega strelca Bundeslige Dortmundčani ne bi imeli možnosti proti Bayernu v boju za naslov.

Vodstvi kluba zelo oddaljeni od dogovora
"Pred desetimi dnevi smo se usedli skupaj s predstavniki Barcelone. Pred dvema tednoma sem mislil, da je to pravi evropski velikan, ki se obnaša profesionalno. Nisem pričakoval, da bomo tako narazen pri naših številkah. Niti malce se nismo približali, zato smo hitro končali sestanek. Naslednji dan Dembelejea ni bilo na trening, čeprav je vedel, da do dogovora ni prišlo. Verjemite mi, da je to naredil zato, ker gre za Barcelono. Za noben drug klub na svetu si tega ne bi privoščil," je dodal 58-letni Watzke, ki je bil navdušen z gladko zmago v Wolfsburgu v soboto (0:3).

Vrnitev pred 25.000 jeznih navijačev bo poseben izziv
Če prestopa ne bo, se bo moral Dembele vrniti v Dortmund, kjer ga imajo navijači že do vrha glave. Njegova vrnitev na stadion Westfalen bi bila velik projekt, postaviti bi se moral pred 25.000 jeznih navijačev pred "rumeno steno" za vrati. Soigralci nočejo javno kritizirati Dembeleja. Gonzalo Castro, Nuri Sahin in Sokratis so že pojasnili, da se obnaša neprofesionalno in ob morebitni vrnitvi bi ga čakala marsikatera pikra beseda.