Neža Klančar. Foto: www.alesfevzer.com
Neža Klančar. Foto: www.alesfevzer.com

Predtem je v Dublinu zlato dobila že na 50 m prosto in v tekmi na izločanje. V disciplini 50 m delfin je danes zmagala s časom 26,02, kar je 35 stotink sekunde hitreje kot dopoldne. Za 15 stotink je ugnala drugouvrščeno Turkinjo Aleyno Ozkan.

"Z nastopom sem zelo zadovoljna. Še eno zlato odličje, kar sem si tudi želela. Zdaj grem lahko sproščeno na počitnice in potem v novo sezono," je za Plavalno zvezo Slovenije dejala Klančar.

"Še zadnji start sezone in še tretja zlata kolajna v dveh dneh na EP-ju do 23 let. Lahko rečem le, da se je njeno trdo delo obrestovalo in da je pokazala, da je treba v športu vztrajati kljub poškodbi in slabim trenutkom. Neža naprej sledi svojim ciljem, ki si jih je zadala," pa je nastop ocenil trener Tomaž Torkar.

Na prvenstvu je slast zmage okusila tudi Janja Šegel, ki si je prvo mesto na 100 m prosto priplavala v razburljivem finišu, v katerem je s časom 54,66 le za stotinko sekunde ugnala Američanko Grace Cooper, drugo najhitrejšo Evropejko, Madžarko Panno Ugrai, pa kar za 45 stotink. "Zelo sem vesela in zadovoljna. Tudi rezultat je dober. Približala sem se osebnemu rekordu. Sicer sem imela ob koncu še rezerve, ampak sem zelo zadovoljna," je dejala Šegel.