Oher z družino Tuohy na naboru Lige NFL aprila 2009, kjer ga je izbral Baltimore. Foto: AP
Oher z družino Tuohy na naboru Lige NFL aprila 2009, kjer ga je izbral Baltimore. Foto: AP

Njegova zgodba je bila izjemno odmevna, saj je bila leta 2006 najprej napisana knjiga, tri leta pozneje pa še posnet film Zgodba o prvaku (The Blind Side), v katerem je igrala Sandra Bullock in za vlogo Leigh Anne Tuohy prejela oskarja.

V Ligi NFL je igral med letoma 2009 in 2016. Foto: EPA
V Ligi NFL je igral med letoma 2009 in 2016. Foto: EPA

V resnici ni bil posvojen
Michael Oher
je bil rojen leta 1986, bil je eden od 12 otrok Denise Oher, ki je imela težave z zlorabo alkohola in mamil. Oher je po turbulentnem odraščanju pristal pri družini Tuohy, ki mu je ponudila streho nad glavo, pozneje pa naj bi ga še posvojila. Zdaj pa toži Leigh Anne in Seana Tuohyja, da sta ga zavajala. V resnici naj ne bi bil posvojen, ampak naj bi zakonca nad njim imela skrbništvo, kar je izvedel šele pred nekaj meseci. Zdaj 37-letni upokojeni igralec ameriškega nogometa po poročanju BBC-ja trdi, da sta na "njegov račun služila milijone dolarjev".

Sean Tuohy: Še vedno ga imamo radi
Toženi par obtožbe zanika. "Uničeni smo. Vznemirjajoča je misel, da bi zaslužili s katerim koli od naših otrok. A Michaela imamo radi tako pri 37 letih, kot smo ga imeli pri 16," je novico za Daily Memphian komentiral Sean Tuohy.

Imela sta nadzor nad njegovimi financami
Oher je menil, da je podpisal dokument, s katerim naj bi uradno postal posvojen, v resnici pa je zakonca Tuohy imenoval za svoja skrbnika tudi po 18. letu starosti. Ta ukrep je namenjen za nadzor nad osebnimi ali finančnimi zadevami nekoga, ki zaradi svoje starosti ali invalidnosti ni sposoben v celoti upravljati svojih zadev. S tem je družina prevzela nadzor nad vsem finančnim poslovanjem, čeprav je bil starejši od 18 let, je med drugim zapisal v svoji tožbi.

Sorodna novica Od razbite družine do prvaka Lige NFL

"Ničesar ni prejel od filma"
Nekdanji nogometaš, ki je pred desetimi leti z Baltimorom tudi postal prvak Lige NFL, še trdi, da je bil ogoljufan s filmsko upodobitvijo. Film je s prodajo vstopnic zaslužil več kot 300 milijonov dolarjev, njegova skrbnika sta zgodbo filmskim producentom prodala za 225.000 dolarjev, zagotovila pa sta si še 2,5 odstotka od vseh neto prihodkov, medtem pa sam ni prejel ničesar, Oher še trdi v obtožnici.

Težave, ker je bil upodobljen kot "duševno počasen"
Michael Oher zahteva prekinitev skrbništva in da mu družina Tuohy povrne njegov del denarja. Oher je bil med drugim izrazito nezadovoljen s filmom, kjer je upodobljen kot "duševno počasen", ta predsodek ga je oviral v času celotne kariere.