Slavko Jerič
slice
Vse bogatejša zapuščina LeBrona Jamesa
Kolumna Slavka Jeriča (194), 8. maj 2018 ob 10:44 Pomlad prinaša ... Kraljestvo barv prebujajoče se narave, vonj sveže pripravljene hrane na ravno očiščenih žarih in oživljene debate o Michaelu Jordanu in LeBronu Jamesu.
157
Wenger si je zagotovil slovo na ravni trenerske legende
32
24. april 2018 ob 12:50 Alex Ferguson in Arsene Wenger sta ustvarila enega največjih rivalstev v zgodovini (angleškega) nogometa, oba velikana sta v Manchester Unitedu oziroma Arsenalu kraljevala več kot dve desetletji.
Princ Pep, ki je oplemenitil svoj potencial
70
16. april 2018 ob 12:55 Velika večina strokovnjakov je pred začetkom angleškega nogometnega prvenstva napovedala, da bo Manchester City osvojil naslov, kar je modrim uspelo potrditi že mesec pred koncem sezone.
Išče se: medsebojno spoštovanje
208
19. marec 2018 ob 08:26 Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne. Medsebojno spoštovanje.
Čop spet razburja: Kateri športniki prinašajo slavo Sloveniji?
374
5. marec 2018 ob 09:30 Ko se pogovarjamo o potencialu Slovenije, prej ali slej pridemo do besede majhnost. Načeloma mi sploh ni všeč, ker s seboj takoj prinaša izgovore za neuspeh.
Medalji sta prinesli pozitivno oceno, a tudi številna opozorila Slovenska vrhunca olimpijskih iger sta bila nedvomno medalji Jakova Faka in Žana Koširja, s tem pa se nabor slovenskih presežkov skorajda konča.
17
Mož, ki zna pozabiti neprijetnosti. In osvojiti olimpijsko medaljo. Na olimpijskih igrah v Pjongčangu je le še en teden dogajanja, največji oder na svetu je že postregel s številnimi zanimivimi zgodbami.
12
Federer v Melbournu spet točil solze, tenis bo nekoč jokal za njim Trije člani velike teniške četverice se še vedno ubadajo s poškodbami, tisti zdravi pa zmaguje. Tisti zdravi je od vseh starejši za pet let.
172
Primer Fak: Obsojeni smo na vrtenje v kazenskem krogu Ameriška vojska se je ob koncu 40. let prejšnjega stoletja znašla v hudih težavah, saj se je vse več pilotov v testnih preletih poškodovalo ali celo umrlo.
99
Problem ni le v sodnikih, ampak še bolj v rokometu samem V uvodu evropskega prvenstva v rokometu je bilo precej črk natipkanih o slabih sodnikih, ki so zaznamovali obe slovenski tekmi.
118
Guardiola zapravlja milijone, ki pa so očitno zagotovilo za uspeh Sezona brez lovorike v premožnem Manchester Cityju bi večino trenerjev najbrž stala dela, a to ne velja za Pepa Guardiola; zaupanje letos žanje uspehe. Lanska sezona sploh ni bila slaba.
66
100 športnih dogodkov leta 2017 Končuje se leto 2017, v katerem so slovenski športniki pustili izjemno bogato bero, zabelili pa z največjim uspehom do zdaj - zlato medaljo košarkarjev na evropskem prvenstvu.
21
Hamilton z zanesljivim materialom do naslova številka 4 Lewis Hamilton je s četrtim naslovom svetovnega prvaka v formuli ena stopil ob bok Sebastianu Vettlu in Alainu Prostu. Več naslovov imata le Michael Schumacher (7) in Juan Manuel Fangio (5).
17
Po koncu teniške sezone: ogromno vprašanj za leto 2018 Sezona, ki je na teniški prestol vrnila Rafaela Nadala in Rogerja Federerja, je na zadnjem dejanju ponudila predogled imen, ki bodo čez pet let vladala temu športu.
22
Štirje pogledi na doping Doping kot v valovih prihaja in odhaja s piedestala najbolj pomembne športne teme. Zaradi Teje Gregorin je v Sloveniji zdaj brez dvoma obdobje plime.
46

Kazalo