Slavko Jerič
slice
3 in 3: Zgodba o LeBronu Jamesu in Cristianu Ronaldu
Kolumna Slavka Jeriča (203), 13. julij 2018 ob 07:24 Ne le prestopa v zgodnjem juliju, obstaja še precej drugih dejavnikov, ki povezujejo Cristiana Ronalda in LeBrona Jamesa, dva izmed največjih športnih magnetov.
46
Radio pomagal prižgati športno strast
10
6. julij 2018 ob 11:25 Dober del otroštva sem preživel v gorah, kamor smo z družino odhajali ob koncih tedna in polnili knjižico slovenske planinske poti.
Kdo naprej: rumeni kartoni niso najbolj posrečena rešitev
35
29. junij 2018 ob 12:24 Ne preveliko število golov, prihod VAR-tehnologije in eno šokantno slovo, je hiter povzetek skupinskega dela svetovnega prvenstva v nogometu. Daleč najodmevnejša zgodba predtekmovanja je Nemčija
Dončić na varni ladji mimo vseh nevarnih siren
71
27. junij 2018 ob 12:00 Kratka kariera Luke Dončića je do zdaj potekala po idealnem scenariju, nabor Lige NBA pa namiguje, da so več kot solidni temelji položeni tudi za igranje v najmočnejši ligi na svetu.
VAR je pot k boljšemu nogometu
71
18. junij 2018 ob 09:48 Pred začetkom svetovnega prvenstva sem se najbolj veselil vloge in pomena nove tehnologije VAR, ki je po pričakovanju na sceno stopila v velikem slogu.
Trojna smrtonosna Nadalova kombinacija Dominic Thiem je pred finalom Roland Garrosa žogico taktično vrnil na drugo stran: " Rafael Nadal je tisti, ki bo imel precej več pritiska." Napaka. Delnice Avstrijca so letele visoko.
56
Zinedine Zidane z glavo tokrat ravnal preudarno Le malo športnikov ali trenerjev svojo zgodbo – bolje rečeno poglavje – konča na najvišjem mogočem vrhuncu. V tej druščini je po novem tudi Zinedine Zidane.
45
Ob zgodovinskem Realovem trojčku precej kislih obrazov Največji klubski oder je postregel z novo nepozabno predstavo, ki bo v spominu nogometnih navdušencev pustila številne (tragične) junake. Pred finalom Lige prvakov med Realom in Liverpoolom (3:1
164
Jan Oblak že med slovenskimi nogometnimi legendami "Jan Oblak je z zmago v Evropski ligi na klubski ravni že presegel Zlatka Zahoviča in je ob boku Srečka Katanca in Braneta Oblaka."
48
Vse bogatejša zapuščina LeBrona Jamesa Pomlad prinaša ... Kraljestvo barv prebujajoče se narave, vonj sveže pripravljene hrane na ravno očiščenih žarih in oživljene debate o Michaelu Jordanu in LeBronu Jamesu.
157
Wenger si je zagotovil slovo na ravni trenerske legende Alex Ferguson in Arsene Wenger sta ustvarila enega največjih rivalstev v zgodovini (angleškega) nogometa, oba velikana sta v Manchester Unitedu oziroma Arsenalu kraljevala več kot dve desetletji.
32
Princ Pep, ki je oplemenitil svoj potencial Velika večina strokovnjakov je pred začetkom angleškega nogometnega prvenstva napovedala, da bo Manchester City osvojil naslov, kar je modrim uspelo potrditi že mesec pred koncem sezone.
70
Išče se: medsebojno spoštovanje Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne. Medsebojno spoštovanje.
208
Čop spet razburja: Kateri športniki prinašajo slavo Sloveniji? Ko se pogovarjamo o potencialu Slovenije, prej ali slej pridemo do besede majhnost. Načeloma mi sploh ni všeč, ker s seboj takoj prinaša izgovore za neuspeh.
374
Medalji sta prinesli pozitivno oceno, a tudi številna opozorila Slovenska vrhunca olimpijskih iger sta bila nedvomno medalji Jakova Faka in Žana Koširja, s tem pa se nabor slovenskih presežkov skorajda konča.
17

Kazalo