Slavko Jerič
slice
Če skušaš razumeti drugo stran, nisi nič manj pripaden svojemu klubu
Kolumna Slavka Jeriča (211), 7. november 2018 ob 13:00 Vsake toliko časa v kinodvorane pride film, ki ga množice naravnost obožujejo, kritiki pa so na drugi strani precej manj navdušeni. Zadnji v tej vrsti je očitno Bohemian Rhapsody.
58
Miheličeva (pre)hitra ocena iz leta 2007 se je izkazala za pravilno
51
29. oktober 2018 ob 09:24 Leta 2013 je kazalo, da je Sebastian Vettel glavni kandidat, ki lahko v tej generaciji voznikov formule ena z vrha lestvice osvojenih naslovov prvaka zruši Michaela Schumacherja.
Reprezentanca potrebuje kakovostnega selektorja in še boljšo zvezo
152
15. oktober 2018 ob 11:36 Vsaka stvar v tem vesolju ima svoj rok trajanja – od zvezd, planetov, človeškega življenja in ne nazadnje do služb. Ene so daljše, druge so krajše.
Mourinho priznava le svojo resnico
54
3. oktober 2018 ob 09:41 "Ali niste nikoli brali filozofa Hegla? Rekel je, da je treba gledati resnico v celoti. V celoti vedno najdeš resnico."
Leto od košarkarskega zlata: Pot na vrh je dolga, padec pa hiter
50
17. september 2018 ob 06:36 Malo je dni, ki ostanejo v kolektivnem spominu prebivalcev posamezne države, sploh ko je govor o športnih dosežkih. Vsak ima svoje spomine.
Sodnikova naloga ni le štetje točk in strogo upoštevanje pravil Kar je najpomembneje in brez dvoma – Naomi Osaka je bila v finalu New Yorka boljša od Serene Williams in zasluženo osvojila svojo prvo lovoriko za grand slam.
166
Manchester City vroči favorit, da konča post angleških prvakov Zadnjih devet prvakov angleškega nogometnega prvenstva je bilo neuspešnih pri branjenju svoje lovorike. Vsaj sodeč po stavnicah naj bi Manchester City vendarle prekinil črno serijo.
43
Fenomen Primoža Rogliča: Nova priložnost za vero v upanje " Res je, želel sem postati najboljši na svetu ," je v dokumentarcu rahlo sramežljivo priznal Primož Roglič in s tem razložil, zakaj svoje prihodnosti ni več videl v smučarskih skokih.
56
3 in 3: Zgodba o LeBronu Jamesu in Cristianu Ronaldu Ne le prestopa v zgodnjem juliju, obstaja še precej drugih dejavnikov, ki povezujejo Cristiana Ronalda in LeBrona Jamesa, dva izmed največjih športnih magnetov.
46
Radio pomagal prižgati športno strast Dober del otroštva sem preživel v gorah, kamor smo z družino odhajali ob koncih tedna in polnili knjižico slovenske planinske poti.
10
Kdo naprej: rumeni kartoni niso najbolj posrečena rešitev Ne preveliko število golov, prihod VAR-tehnologije in eno šokantno slovo, je hiter povzetek skupinskega dela svetovnega prvenstva v nogometu. Daleč najodmevnejša zgodba predtekmovanja je Nemčija
35
Dončić na varni ladji mimo vseh nevarnih siren Kratka kariera Luke Dončića je do zdaj potekala po idealnem scenariju, nabor Lige NBA pa namiguje, da so več kot solidni temelji položeni tudi za igranje v najmočnejši ligi na svetu.
71
VAR je pot k boljšemu nogometu Pred začetkom svetovnega prvenstva sem se najbolj veselil vloge in pomena nove tehnologije VAR, ki je po pričakovanju na sceno stopila v velikem slogu.
71
Trojna smrtonosna Nadalova kombinacija Dominic Thiem je pred finalom Roland Garrosa žogico taktično vrnil na drugo stran: " Rafael Nadal je tisti, ki bo imel precej več pritiska." Napaka. Delnice Avstrijca so letele visoko.
56
Zinedine Zidane z glavo tokrat ravnal preudarno Le malo športnikov ali trenerjev svojo zgodbo – bolje rečeno poglavje – konča na najvišjem mogočem vrhuncu. V tej druščini je po novem tudi Zinedine Zidane.
45

Kazalo