Tom Brady je z eno besedo – legenda. Foto: EPA
Tom Brady je z eno besedo – legenda. Foto: EPA

Novico je prvi sporočil dobro obveščeni novinar ESPN-ja Adam Schefter. Prav omenjeni novinar je že prejšnji konec tedna, ko so Bucsi v konferenčnem polfinalu izpadli proti LA Ramsom, razkril, da v taboru Tampe krožijo vse glasnejše govorice o morebitni upokojitvi.

Izbran šele v šestem krogu
Na naboru je bil izbran daljnega leta 2000, a izbran je bil šele v šestem krogu, kot 199. ga je izbral New England, ki je takrat imel dobro plačanega in zelo solidnega podajalca Drewa Bledsoeja.

Sorodna novica Kakovost dolgoročno vedno prevlada

S Patrioti osvojil šest naslovov
Ta se je poškodoval naslednje leto, Tom Brady je priložnost zgrabil z obema rokama in Patriote takoj popeljal do naslova prvaka, to je ponovil še v sezonah 2003, 2004, 2014, 2016 in 2018.

Zadnji dve sezoni igral v Tampi
Dobro je sodeloval s trenerjem Billom Belichickom, bila sta sijajen in zmagovalen tandem, a po 20 letih sodelovanja se je odnos skrhal, Brady pa je nov izziv našel v Tampi, kjer je lani še sedmič osvojil naslov prvaka. Po dveh letih igranja na Floridi se je pri 44 letih odločil, da konča bogato kariero.

V lasti ima številne rekorde: od števila naslovov prvaka (7), zmag na tekmah (277) do podaj za zadetek (707) ... Za njim bo zazevala ogromna luknja.

Oče Brady zanikal govorice
Govorice o upokojitvi pa je pozneje za medije v San Franciscu zanikal njegov oče Tom Brady starejši. Pozneje se je z njim pogovarjal Mike Giardi z NFL Networka. "Rekel mi je, da je zgodba o Tomovi upokojitvi plod navadnih ugibanj. Tom tako ali drugače še ni sprejel odločitve o nadaljevanju kariere, zato so natolcevanja v medijih popolnoma napačna," je pojasnil.

Tom Brady po 22 letih končal izjemno kariero