Foto: EPA
Foto: EPA

Za dobitnikom brona z olimpijskih iger v Tokiu pred dvema letoma je bil tokrat drugi Američan Colin Duffy (160,7), bron je osvojil Japonec Tamoa Narasaki, trikratni svetovni prvak (156,7). Prva trojica v kombinaciji si je zagotovila tudi nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu. V Bernu je bil 32-letni Schubert že najboljši v težavnosti.

V Švici Slovencev ni bilo v zaključnih bojih. Zan Lovenjak Sudar, Anže Peharc in Luka Potočar so obstali že v kvalifikacijah ter v razvrstitvi kombinacije končali na 30., 38. oziroma 39. mestu.

V ženski konkurenci najboljša Garnbret

Šampionka Janja Garnbret je v petek, ko so se končali slovenski nastopi, zmagala v kombinaciji balvanskega in težavnostnega plezanja ter si poleg zlate kolajne zagotovila tudi nastop na olimpijskih igrah v Parizu. To je bila deseta kolajna na SP-ju za 24-letno Korošico, osma zlata. Z dvema zlatima in srebrno kolajno je tudi absolutna zmagovalka prvenstva v Švici.

V polfinalu sta tekmovali še dve Slovenki, Mia Krampl in Vita Lukan, a bili s 14. oziroma 17. mestom prekratki za nastop med najboljšo osmerico.