Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Svit Suljić je v nedeljo postal evropski prvak do 14 let, a se mu danes utrujenost vseeno ni preveč poznala.

"Težko je. Toliko tekem zapored sem že odigral, ampak vsak dan se veliko posvečamo okrevanju. Temu res damo poudarek, da vsak dan lahko igram na vso moč, brez poškodb, tako da vsa čast moji ekipi, ki me res odlično čuva. Zavedam se, da bo težko zdržati do zadnjega dne, tako da bo vsak dan treba delati za dobro okrevanje. Tako bo iz dneva v dan lažje in enkrat, ko dobiš turnir v kri, se bolje počutiš. Proti koncu je vsaka tekma pomembnejša, tako da je lažje," je po današnji zmagi dejal mladi tenisač.

Kampus spremenili v olimpijsko vas

Na pesek je v ženski konkurenci posameznic danes stopila tudi Zoja Peternel, toda morala priznati premoč poljski tekmici Nadii Aniti Affelt. Poljakinja je bila dvakrat boljša v podaljšani igri in je dvoboj dobila s 7:6 in 7:6.

Od atletov je dopoldne najbolj blestel Žan Ogrinc. Ta je v svoji skupini v teku na 800 m tekel 1:52,69 in bil najhitrejši. S tem si je zagotovil nastop v srednem finalu.

Žiga Brinjevec je v teku na 1500 m v svoji skupini zasedel predzadnje, osmo mesto in se ni uvrstil v nadaljnje tekmovanje. Prav tako sta bila neuspešna Daša Kernel in Žan Ritlop v teku na 100 m. Kernel je bila v svoji skupini četrta, Ritlop pa predzadnji, peti.

V rokometu polovični, v odbojki popoln izkupiček

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na uvodni tekmi na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) v Mariboru pred domačimi navijači premagala Nemčijo s 30:28. Rokometašice so morale priznati premoč Romunkam, te so bile boljše z 29:23.

Odbojkarji so s 3:1 v nizih premagali Grčijo, odbojkarice pa so bile brez oddanega niza boljše od Nemk.

Tekmovanje so danes začeli tudi plavalke in plavalci. Od slovenskih tekmovalcev je najvišje posegla Zara Podržavnik, ki je na 400 m mešano osvojila deseto mesto. Na tej razdalji je bila Klara Pureber 17., medtem ko je Najya Hana Jukić na 100 m prosto zasedla 15. mesto.

OFEM – Slovenski odbojkarji premagali Grčijo