Tanja Oder je tudi na zadnji reprezentančni tekmi potrdila, da jo bo težko nadomestiti. Foto: RTV SLO/A. P.
Tanja Oder je tudi na zadnji reprezentančni tekmi potrdila, da jo bo težko nadomestiti. Foto: RTV SLO/A. P.
Rokometašice ostajajo doma

Varovanke Roberta Beguša so za pot na četrti zaporedni EP lovile zaostanek štirih golov s prve tekme (25:29), a so gostje po neprepričljivem začetku (5:2) ves čas držale ravnotežje. Še več, v 45. minuti so po protinapadu Anastazije Kamenščikove praktično pokopale slovenske upe (18:22).

Napak je bilo pač preveč. Kljub temu, da so nasprotnice izgubile kar devet žog več (11:20), pot v Makedonijo ob slovenskem počasnem kroženju žoge in strelih iz neizdelanih akcij ni bila resno ogrožena.

Gostiteljice so po sedmem golu Barbare Varlec in nizu 3:0 uspele povesti s 24:23 v 59. minuti, zadnja gola na tekmi pa sta padla z najstrožje kazni. Alesija Kurčekova je Belorusinjam prinesla vodstvo s 24:25, za tolažilni remi pa je poskrbela Tanja Oder.

Po izteku igralnega časa je izkoristila že šesto sedemmetrovko (6/6) na tekmi in se častno poslovila od reprezentančnega dresa. Skupaj z Varlečevo je bila tudi tokrat prva domača strelka.

Beguš prepričan o napredku v igri
Robert Beguš, selektor Slovenije: "Na začetku smo bili boljši nasprotnik, imeli smo nekaj priložnosti, da izid še povišamo, a nam ni uspelo. V nadaljevanju smo imeli preslabo realizacijo v napadu. Žal nam ni uspela uvrstitev na EP, vendar sem prepričan, da je v igri
viden napredek."

Kvalifikacije za EP (Ž)
Celje, povratna tekma:
Slovenija - BELORUSIJA 25:29
25:25 (14:14)
Oder in Varlec po 7, Irman 3, Gros, Mitruševska in Čerenjak po 2, Šon in Hrnjič po 1; Artjuhovič 5.

V odebeljenem je izid prve tekme.

Ž. K.

Rokometašice ostajajo doma