Rokomet
()
Zoran Jankovič (desno) je eden najzaslužnejših za preporod slovenskega rokometa. Mu bo to uspelo tudi na evropski ravni?

Dodaj v

EHF: JANKOVIČ FAVORIT ZA ZMAGO

Ljubljančan napoveduje veliko sprememb
5. maj 2004 ob 17:30
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V petek bodo na kongresu Evropske rokometne zveze v Nikoziji izvolili novega predsednika te organizacije. Med kandidati je tudi Zoran Jankovič.

Protikandidati 51-letnemu predsedniku Rokometne zveze Slovenije, ki se bo v začetku poletja poslovil od te funkcije, so Luksemburžan Jean Kaiser, Norvežan Tor Lian in Švicar Karl Güntzl. Jankovič naj bi imel zagotovljenih 23 glasov (od 46), kar bi zadostovalo za zmago že po prvem krogu, vendar so mogoči tudi drugačni razpleti, česar se zaveda.

Ljubljančan ob morebitni izvolitvi napoveduje spremembe v vseh segmentih rokometa: v tekmovalnem, sodniškem in številnih drugih. Zdajšnji predsednik je Šved Stafan Holmqvist.

Jankovič na Ciper potuje neobremenjeno, ne moti ga niti metanje polen pod noge predstavnikov hrvaške rokometne zveze, ki se je začelo med evropskim prvenstvom v Sloveniji.

Na kongresu bodo med drugim izbrali tudi prireditelje EP-jev v vseh starostnih kategorijah za obdobje med letoma 2006 in 2008.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo