Selektorja Ivico Rimanićića in njegove varovanke čaka zelo zahtevna naloga. Foto: MMC RTV SLO
Selektorja Ivico Rimanićića in njegove varovanke čaka zelo zahtevna naloga. Foto: MMC RTV SLO
Vesna Puš po žrebu skupin

Prvenstvo stare celine bosta od 7. do 19. decembra gostili Danska in Norveška. Žreb je bil ob 75-letnici danske zveze v Odenseju. Favoritinje v skupini D bodo evropske prvakine norvežanke, nevarne bodo tudi dobitnice olimpijskega brona Madžarke, medtem ko so Francozinje aktualne svetovne podprvakinje. Varovanke selektorja Ivice Rimanića čaka težko delo.

Kalin: Za nas ni lahke skupine
"Na prvenstvu za nas ni lahke skupine. Glede na to, da je naša ekipa mlada, ki šele zdaj dobiva svojo obliko; večina igralk je še mladink, je za nas najbolj pomembno, da smo se sploh uvrstili na prvenstvo in da si ta dekleta zdaj pridobijo mednarodne izkušnje in prepotrebno 'kilometrino' za naprej," je po žrebu dejal direktor ženskih rokometnih reprezentanc Leopold Kalin.

"S pomlajevanjem reprezentance, z mlado generacijo bi po mojem morali začeti že leta 2006, ko smo bili na evropskem na Švedskem zadnji. Vseeno bi bilo, če smo bili zadnji z Derepaskovo in druščino, ali pa bi tako uvrstitev dosegli z mladimi igralkami, ki bi si pridobile izkušnje in bi imeli danes že precej bolj izkušeno generacijo," je še dodal Kalin.

Slovenke so se na EP prebile z drugim mestom v kvalifikacijski skupini 4. Zmagale so Nemke, Slovenke pa so prehitele Belorusinje in Italijanke.

Skupina A:
ŠPANIJA
DANSKA
ROMUNIJA
SRBIJA

Skupina B:
ČRNA GORA
HRVAŠKA
RUSIJA
ISLANDIJA

Skupina C:
NEMČIJA
UKRAJINA
ŠVEDSKA
NIZOZEMSKA

Skupina D:
NORVEŠKA
MADŽARSKA
FRANCIJA
SLOVENIJA

Vesna Puš po žrebu skupin