Foto:
Foto:
Danke (na sliki Anne Petersen) so v zadnji minuti zapravile napad za izenačenje.
Najboljša igralka turnirja, Gro Hammerseng

Začetek je pripadel Norvežankam, ki so z dvema zadetkoma Katje Nyberg povedle z 2:0. Prepoznavna igra Skandinavk, s katero so pometle z dosedanjimi nasprotnicami, ni trajala dolgo, saj so Danke našle odgovor na visoke norveške zunanje igralke. Danke so v nadaljevanju zaustavile Nybergovo, ki se do polčasa ni več vpisala med strelke. Danska je v 13. minuti z zadetkom Rikke Jorgensen povedla s 4:3, v 16. minuti pa prvič na tekmi z dvema goloma prednosti (7:5).

Sledile so minute norveških rokometašic - razigrala se je Linn-Kristin Reigelhuth in z delnim izidom 4:0 je Norveška povedla z 10:8. Danke so tik ob izteku polčasa ujele priključek, ko je prvič zadela sicer njihova najboljša strelka do finala, Mette Sjoberg. V prvem polčasu sta se izkazali obe vratarki, ki sta zbrali po osem obramb.

Tekmice so bile izenačene tudi v drugem delu. Tako kot v prvem polčasu je Norveška pri prednosti dveh golov Danske (22:20) napravila delni izid 4:0 in si priigrala boljše izhodišče pred končnico.

Danke so se v zadnjih minutah približale na gol zaostanka, v zadnji minuti imele žogo za izenačenje, a nespretno zapravile napad, na drugi strani pa je Norveška zadela z igralko manj.

V idealni sedmerici dve Krimovki
Komisija je v idealno sedmerko prvenstva uvrstila tudi dve igralki Krima: Tanjo Logvin in Ljudmilo Bodnijevo. Najboljša igralka prvenstva je Gro Hammerseng (Norveška), najboljša strelka z 72 goli pa Bojana Radulovics (Madžarska).

Idealna sedmerka:
Vratarka: Karin Mortensen (Danska)
Levo krilo: Olena Radčenko (Ukrajina)
Leva zunanja: Tanja Logvin (Avstrija)
Srednja zunanja: Gro Hammerseng (Norveška)
Krožna napadalka: Ljudmila Bodnijeva (Rusija)
Desna zunanja: Grit Jurack (Nemčija)
Desno krilo: Josephina Touray (Danska)

ZAKLJUČNI BOJI, FINALE:
NORVEŠKA
- Danska 27:25 (11:11)
Kr. Lunde 6, Riegelhuth 5, Nyberg, Harseker in Hammerseng po 4; Hörlykke in Thomsen po 4, Knudsen, Brödsgaard in Sjoberg po 3.

ZA 3. MESTO:
MADŽARSKA
- Rusija 29:25 (14:13)

ZA 5. MESTO:
NEMČIJA
- Ukrajina 25:24 (8:8)

ZA 7. MESTO:
Španija - ROMUNIJA 28:37 (17:16)

POLFINALE:
DANSKA
- Rusija 31:27 (11:11)

NORVEŠKA - Madžarska 44:29 (21:16)