Rokometaši Celja Pivovarne Laško so ubranili superpokalni naslov. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so ubranili superpokalni naslov. Foto: www.alesfevzer.com
Celje in Gorenje
Teniški center v Portorožu je drugo leto zapored gostil superpokal. Foto: www.alesfevzer.com
Krim Mercator
Krimovke so pričakovano osvojile prvo lovoriko v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani dobili napeto tekmo za superpokal
Kaj bo Omoregiejeva počela s smučmi?

Celjani, branilci naslova, so suvereno dobili prvi polčas (15:11) in kazalo je že, da se bodo zanesljivo "sprehodili" do nove lovorike.

Prvo izenačenje v 51. minuti
A nato se je pivovarjem sredi drugega polčasa ustavilo. V vratih Gorenja se je razigral Klemen Ferlin, kar so ose izkoristile, tako da je Senjamin Burić v 51. minuti prvič na tekmi izenačil (23:23), malo pozneje pa je Nejc Cehte zadel za prvo vodstvo Gorenja (24:23).

Obramba Lesjaka in gol Mlakarja
Velenjčani so v 55. minuti po izključitvi Vida Poteka ušli celo na +2 (26:24), a je prav celjski krožni napadalec dve minuti pozneje izenačil na 26:26. Odločitev je padla dobro minuto pred koncem, ko je pri izidu 27:27 Urban Lesjak najprej ubranil sedemmetrovko Stašu Skubetu, na drugi strani pa je Žiga Mlakar zadel za 28:27. Usodo Gorenja je zapečatil Šime Ivić, ki je ukradel žogo Anžetu Ratajcu in postavil končni izid.

Veselje skalila poškodba Janca
Zmagoslavje Celjanov je nekoliko zasenčila poškodba Blaža Janca. Kako huda je, še ni znano. Trener pivovarjev Branko Tamše je takoj po tekmi dejal, da naj bi najboljši strelec kadetskega svetovnega prvenstva manjkal pol leta.



"Pred današnjo tekmo nisem vedel, kako bomo delovali. V prvem polčasu smo igrali zelo kompaktno, pokazali voljo in željo. V drugem se nam je malce zalomilo, v prelomnih trenutkih dvoboja pa nakazali smer, ki jo pričakujem od svojih igralcev, torej bojevitost in željo po zmagi na vsaki tekmi,"
je po tekmi dejal trener Celjanov Tamše.

"V prvem polčasu smo bili daleč od zmage, v drugem pa smo močno izboljšali svojo igro. V prelomnih trenutkih smo naredili nekaj napak, med drugim zgrešili sedemmetrovko, storili dve tehnični napaki, kar so Celjani izkoristili sebi v prid," pa je po porazu povedal velenjski trener Gregor Cvijić.


V ženskem superpokalu so krimovke z 42:29 premagale Zelene doline Žalec.

SUPERPOKAL SLOVENIJE

PORTOROŽ

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - Gorenje
29:27 (15:11)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 3, Ivić 2, Povilas 6, Janc 4, Razgor, Marguč 2, Poteko 1, Potočnik, Zarabec 5, Fižuleto, Dobelšek, Mlakar 4, Pešić, Žvižej 2.

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović, Cehte 4, Medved 1, S. Burić 3, Ovniček, Szyba 2, Skube 6 (1), Golčar, Šoštarič 6, Kleč 1, Gams, Ratajec 1, Nosan 2, Dujmovič 1.

Sedemmetrovke: 1/1; 1/2
Izključitve: 12 min; 6 min

KRIM MERCATOR - Zelene Doline Žalec
42:29 (25:14)
Mavsar 7, Koren 5; Korotaj 10.

Celjani dobili napeto tekmo za superpokal
Kaj bo Omoregiejeva počela s smučmi?