Sebastian Skube je univerzalen rokometaš, ki lahko igra na več položajih. Foto: Aleš Fevžer
Sebastian Skube je univerzalen rokometaš, ki lahko igra na več položajih. Foto: Aleš Fevžer
Sebastian Skube in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)
Celjani so v zadnjem mesecu močno napredovali v igri, kar je na svoji koži občutil tudi evropski prvak Kiel, ki je padel v Zlatorogu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenija
Slovenska reprezentanca, katere pomemben član je tudi Sebastian Skube, bo 21. decembra v Zrečah začela priprave za svetovno prvenstvo v Španiji, ki se začne 11. januarja. Foto: MMC RTV SLO

25-letni Skube je pred sezono iz Cimosa prestopil v Celje in dokazal, da gre za pravo okrepitev, saj je motor celjske zasedbe. Celjani po jesenskem delu za vodilnim Gorenjem zaostajajo za tri točke, a Skube poudarja, da v boju za naslov državnega prvaka še ni nič izgubljeno: "Sezona bo še dolga, derbijev še veliko. Svoje račune ima Cimos, štrene pa bosta mešala tudi Trimo in Maribor."


Ste že preboleli sobotni poraz?
Ne še. Težko je razumeti, kako smo v petih minutah zapravili tisto, kar smo gradili 55 minut. Letos na derbijih nimamo sreče, saj smo v zadnjih sekundah izgubili nekaj dragocenih točk.

Kaj se je zgodilo v zadnjih petih minutah? Ste prehitro začeli slaviti?
Imeli smo izključene igralce, poleg tega so nas malo presenetili z obrambo 5-1, na katero nismo našli odgovora. Prepoceni smo zapravljali napade, domači pa so nas kaznovali s hitrimi goli.

Kako vas je trener Matić po tekmi nagovoril v slačilnici? Je bil jezen ali vas je tolažil?
Vsi smo bili potrti, trener je bil na robu solz. Nihče ni imel česa pametnega povedati. Na ponedeljkovem dopoldanskem treningu smo se odločili, da derbija še ne bomo analizirali, ampak smo se odločili, da zbistrimo glave za sredino srečanje s Trimom.

Kljub porazu pa ne moremo mimo dejstva, da ste v zadnjem dobrem mesecu dni, od zmage nad Kielom, dvignili igro.
Strinjam se. Poleg dobre obrambe, ki nas je krasila že prej, smo napredovali v napadu, kjer igramo tekoče in zadevamo z vseh položajev. Rezerve imamo še v protinapadu in polprotinapadu.

Menite, da ste si s tem porazom bistveno zmanjšali možnosti za naslov prvaka?
Zagotovo bi bila z zmago pot do naslova lažja. A po drugi strani se ne moremo predati že decembra. Sezona bo še dolga, derbijev še veliko. Svoje račune ima Cimos, štrene pa bosta mešala tudi Trimo in Maribor.

Počitka po klubski polsezoni ne bo veliko, saj vas že v petek, 21. decembra, čaka začetek priprav za svetovno prvenstvo v Španiji. Kako boste zmogli ta ritem? Si boste vzeli nekaj dni počitka? Ne, ne bom. Tega ritma sem vajen že zadnjih pet let. V čast in veselje mi je igrati za reprezentanco. Verjetno bo tudi selektor prilagodil treninge, če bo ocenil, da smo utrujeni. Mislim, da ne bo težav.

Lani ste na evropskem prvenstvu presenetili s šestim mestom. Lahko kaj podobnega pripravite tudi v Španiji. Skupina C s Srbijo, Poljsko, Južno Korejo, Belorusijo in Savdsko Arabijo se zdi kar ugodna, da si izborite ugodno izhodišče pred izločilnimi boji?
V Srbiji smo na evropskem prvenstvu opozorili nase, zdaj moramo to še nadgraditi. Za dobro uvrstitev bodo odločilne tekme v skupini, kjer moramo osvojiti vsaj drugo mesto. V osmini finala se nato križamo s skupino D, v kateri bosta na prvih dveh mestih verjetno Španija in Hrvaška. Dobro bi bilo, če bi se jim izognili.