Slovenkam se kljub porazni igri v Novem mestu, nasmiha vrnitev na velika rokometna tekmovanja po štirih letih. Foto: RZS/Slavko Kolar
Slovenkam se kljub porazni igri v Novem mestu, nasmiha vrnitev na velika rokometna tekmovanja po štirih letih. Foto: RZS/Slavko Kolar
Rokometašice brez možnosti proti Nemkam

Nemke so z učinkovito in tekočo igro povsem nadigrale Slovenke, ki so bile povsem razglašene v napadu, za nameček pa so bile tudi premalo odločne v obrambi. Nemčija je z drugo zmago nad Slovenijo, prvič je bila boljša oktobra lani s 27:17, potrdila prvo mesto v kvalifikacijski skupini 4.

Frizerka kaznovala slovenske napake
Maja Šon je v 5. minuti poskrbela za prvo in edino vodstvo gostiteljic (3:2), katerih igra je bila v nadaljevanju povsem neprepoznavna, voljo pa so jim vzele kar tri zaporedno zapravljene sedemmetrovke. Iz hitrih protinapadov je bila neusmiljena Anja Althaus, frizerka po poklicu je bila z devetimi goli daleč najbolj učinkovita igralka tekme.

Popravni izpit v nedeljo
Varovanke Ivice Rimanića bodo morale hitro pozabiti na bledo predstavo, saj jih zdaj v nedeljo čaka gostovanje v Belorusiji. Za uvrstitev na decembrsko evropsko prvenstvo, ki ga bosta skupaj gostili Danska in Norveška, si Slovenke lahko celo privoščijo poraz z osmimi goli razlike.

Izjava Ivice Rimanića, selektorja Slovenije: "Razlika v kakovosti je bila odločno na strani izkušenih nemških rokometašic. V prvem polčasu smo zapravili preveč čistih strelov s šestih metrov in zgrešili tudi tri sedemmetrovke. V prvem polčasu se je poškodovala še Barbara Varlec, ki sem jo iz preventivnih razlogov do konca tekme pustil na klopi za rezervne igralke."

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Skupina 4:

SLOVENIJA - NEMČIJA 24:35 (11:19)

Slovenija: Marinček, Stefanišin, Breznik, Gojkovič 2, Gros 5, Irman 5, Jeriček 4, Mavsar 2 (1), Mitruševska, Puš 1, Skutnik 2, Šon 3, Varlec, Zrnec.

Nemčija: Engelert, Schülke, Härdter 3, Klein 2, Augsburg 3, Nadgornaja, Worz 1, Loerper 3 (1), Müller 3, Neukamp 3 (1), Gubernatis, Steinbach 4, Beier 4, Althaus 9.

ITALIJA - BELORUSIJA 28:32 (12:16)

NEMČIJA             5  5 0 0 10 točk
SLOVENIJA 5 3 0 2 6
BELORUSIJA 5 2 0 3 4
ITALIJA 5 0 0 5 0


Na EP, ki bo decembra na Danskem in Norveškem, vodita prvi dve mesti.

Rokometašice brez možnosti proti Nemkam